Annonce

England
13. juni 2014 - 14:14

Sejr til engelsk venstrefløjsparti: Metalpigge mod hjemløse fjernet

En protestkampagne fra det nystiftede venstrefløjsparti Left Unity var med til at presse et butikscenter i London til at fjerne stærkt omdiskuterede metalpigge, der skulle forhindre hjemmeløse i at sove udenfor bygningen.

En sejr, der sender et signal.

Sådan lyder sejrsråbet fra det lille venstrefløjsparti Left Unity efter, at butikscenteret Tesco i London torsdag valgte, at fjerne nogle metalpigge sat op foran butikken for at forhindre byens hjemløse i at sove der.

Venstrefløjspartiet, der blev stiftet tidligere i år, har nemlig været en af hovedkrafterne i en kampagne mod 'anti-hjemløse'-piggene, som har udløst stor debat og forargelse.

Læs artiklen »Metalpigge vækker forargelse i England« hos Jyllands-Posten.

Det lykkedes for partiets aktivister, at samle 100.000 online-underskrifter og få sat sagen på dagsordenden blandt andet via miniblog-tjenesten Twitter i så høj grad, at sagen nåede hele vejen til medierne i Danmark.

Tidligere på ugen hældte ukendte gerningspersoner desuden cement ud over metalpiggene, ligesom der var annonceret demonstrationer foran butikscenteret i weekenden. 

Og denne brede kombination af protester har virket.

– Dette er en sejr, som vil sende et budskab til alle andre firmaer, der overvejer at bruge disse metalpigge. Vi er lykkedes med at sprede ordet omkring sagens kerne: At der er mere end 700.000 tomme lejligheder i Storbritanien, hvilket er nok til alle de hjemløse, skriver Left Unity på deres hjemmeside. 

Læs artiklen »Homes Not Spikes – a victory that will send a message« hos Left Unity.

Læs artiklen »Tesco removes one-inch 'anti-homeless' spikes from outside central London Metro store after activists threaten days of protests over measure« hos The Independent.

Læs mere om Left Unity her:

Læs artiklen »Udogmatisk britisk venstrefløjsparti stiftet« hos Modkraft.

Læs artiklen »Optimisme hos britisk venstrefløjsparti« hos Modkraft.

Besøg Left Unity's hjemmeside her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce