Annonce

Tidsskriftet N.E.J.
3. november 2014 - 12:55

Provinsanarkister lancerer nyt klippe-klistre tidsskrift

Flyt i kolonihavehus, stjæl din mad og lad nakkehåret gro. Sådan lyder opfordringen fra en gruppe anarkister fra provinsen i det nye tidsskrift N.E.J.. Vi er trætte af normal politik, fortæller redaktionen.

Mens den københavnske venstreradikale ugepamflet SLAMM stadig holder forlænget sommerferie, så har en gruppe aktivister fra oplandet taget initiativ til endnu et sort-hvid papir-blad henvendt til danske anarkister.

Første nummer af tidsskriftet N.E.J. udkom i slutningen af oktober, sælges for 15 kroner i fristeder i Aarhus og København, og består af læserbidrag, kommentarer og uddrag fra gamle bøger og artikler, som redaktionen klippe-klistre sammen.

Bladet, der også vil kunne læses gratis som en pdf online, er lavet af »en gruppe provinsanarkister, som er trætte af 'normal' politik« fortæller den anonyme redaktion i et mail-interview med Modkraft.

Læs interviewet nederst i denne artikel.

Nakkehår og Nietzsche

Det første nummer af N.E.J. er udkommet i 100 eksemplarer som redaktionen har nummeret i hånden. 

Her kan man læse argumenter for at flytte i kolonihavehus (»der er en enorm stor frihed ved at have sin egen have og sit eget hus«), uddrag fra det anarkistiske tidsskift ’Skorpionen’ (fra 1907) tilknyttet Sophus Rasmussen og en artikel skrevet af Børnemagtsgruppen i København (»nedsættelse af den kriminelle lavalder en dårlig idé«).

Desuden finder man en ’krimi guide’ (»stjæl med arme og ben – det er let, sjovt og nej, det skader ingen«), uddrag fra ’Det antikommunistiske Manifest' (»kommunisterne vil ændre samfundet, vi vil afskaffe det og begrave det«), en opsang fra filosoffen Nietzsche om staten (»stat vil sige det koldeste af alle kolde uhyrer«), en opskrift på suppe (»med alt godt fra skralderen«) samt et humoristisk forsvar nakkehår (»business in the front, party in the back!«).

Besøg N.E.J. på facebook her.

»Fuck folket«

Interview med redaktionen på N.E.J.

Hvorfor har I lavet bladet?

For at lave en praktisk anarkistisk infokilde; det manglede der i Danmark.

Hvem er bladet henvendt til?

Alle - anarkister som ikke-anarkister; alle, der gerne vil vide mere om ideologisk og praktisk anarkisme. Alle kan og må købe bladet. Alle, som er på overførselsindkomst, og som stadig har dårlig samvittighed. Alle, som er pisseligeglade med det hele. Alle, som ikke er pisseligeglade med det hele. Alle, som har 15 kr., de ikke ved, hvad de skal stille op med. Alle, som har læst Bakunin og ikke gider mere - hvad er anarkistisk økonomi? Alle, som er trætte af marxistiske kaffeklubber.

Hvem er redaktionen?

En gruppe provinsanarkister, som er trætte af 'normal' politik. Alt og alle kan indsende artikler og bidrage til tidsskriftet. Der er en redaktion, der mødes fysisk fra gang til gang og udvælger indsendte artikler og klippe-klistrer bladet sammen.

Udspringer bladet af nogle allerede eksisterende politiske grupper?

Nixen bixen, Karen Blixen.

Hvor kan man købe bladet?

Bladet kan sendes til en valgfri postkasse i hele landet for 9 kr. i porto og som sådan også udlandet - man betaler selv. Derudover Bogcafeen Regnbuen i Aarhus, i BumZen i Købehavn, og forhåbentlig snart bogcafeen Barrikaden (i Ungdomshuset, red.).

Hvad betyder jeres navn?

N.E.J står ikke for noget. Vi endte simpelthen med at tage det mindst dårlige navn efter en meget lang diskussion. Derfor kan vi heller ikke afvise at navnet bliver ændret når vi er lidt mere etablerede

Hvor mange eksemplarer er der trykt?

Et hundrede eksemplarer. Nummereret i hånden!

Definerer I jer som 'individuelle anarkister'? Eller hvordan definerer I jer politisk?

Redaktionen bag N.E.J. bekender sig ikke til én specifik politisk skole indenfor anarkisme. Derfor kan tidsskriftets politiske udtryk variere fra udgivelse til udgivelse alt efter, hvem der har sendt artikler etc. ind.

Hvorfor udkommer I på tryk?

Fordi vi kan. Fordi det allerede flyder med artikler på internettet. Fordi vi ikke vil udelukke folk uden internetforbindelse. Fordi tryk giver autoritet. Fuck autoritet.

I øvrigt udgiver vi en fri PDF på internettet, når vi har lyst. Omkring når trykomkostningerne er dækket.

Har I noget at tilføje?

Vi opfordrer folk til at indsende artikler, vandrer- og røverhistorier, billeder og alt andet, de synes er anarkistisk og/eller nice. Eller noget pis. Fuck det. Bladet er af folket, til folket og om folket. Fuck folket.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce