Annonce

studenter
23. april 2013 - 16:03

Generationskrig med grydelåg og stegegaffel

Udstyret med gryder og træskeer mødte studerende op foran Finansministeriet for at protestestere højlydt imod regeringens SU- og kontanthjælpsreform. Reformerne er et led i en generationskrig, siger initiativtager til protesten.

Foran Finansministeriet mandag den 22. april var der samlet et slagtøjsorkester af studerende, der stod i en halv rundkreds og udstyret med stållåg og grydeskeer larmede og protesterede imod regeringen og de borgerlige partiers foreslåede reformer.

Larmedemonstrationen nåede at chikanere et igangværende møde mellem finansminister Bjarne Corydon (S) og oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen (V) og formanden for de Konservative Lars Barfoed, der forlod bygningen under demonstrationen.

Aktionen blev støttet af Studenterrådet ved Københavns Universitet, men arrangeret af studerende fra det samfundsvidenskabelige fakultet.

– Vi sad en gruppe studerende fredag, som simpelthen var så frustrerede over, at SU-reformen ikke stod til at ændre, og derfor besluttede vi, sådan lidt impulsivt, at tage ind mandag og give udtryk for vores frustration, siger Martin Topf, sociologistuderende og en af initiativtagerne, til Modkraft.

Læs artiklen »Pastaskruer og ketchup som 'tak' for SU-nedskæringer« hos Modkraft

Læs artiklen »OVERBLIK: Vækstplan, SU- og kontanthjælpsreform« hos DR

Generationskrig

De omkring 30 studerende, der var mødt op med køkkenudstyr, var ikke blot utilfredse med den indgåede SU-aftale, men også med kontanthjælpsreformen og den manglende politiske vilje til at skaffe praktikplader til landets unge på de tekniske skoler.

– Vi synes egentlig, at der forgår en generationskrig, hvor det især er os unge, der bliver ramt. SU- og kontanthjælpsreformerne er eksempler, hvor unge bliver taget som gidsler. Vi synes, der bliver givet til dem, der har meget, til boligejere, erhvervslivet og til gratis sodavand, og taget fra dem, der har lidt, siger Martin Topf.

Se video af larme-demonstrationen:

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce