Annonce

Aktion ved Christiansborg
19. april 2013 - 16:30

Pastaskruer og ketchup som 'tak' for SU-nedskæringer

Studenteraktivister afleverede i nat 40 kilo pasta og dertil hørende ketchup på trappen til Christiansborg i protest mod det nye SU-forlig.

Studenteraktivister benyttede natten til fredag den 19. april utraditionelle metoder for at fortælle, at de var utilfredse med den SU-aftale, der blev vedtaget mellem regeringen og de borgerlige partier torsdag.

I protest mod aftalen, som betyder nedskæringer i uddannelsesstøtten på 2 milliarder kroner, 'serverede' ukendte personer fra studenter- og elevbevægelsen rigelige mængder pasta til politikerne på hovedtrappen ind til Christiansborg.

– Vi vil vise regeringen, at det er uansvarligt at skære i SU'en, da mange studerende i forvejen er enormt pressede økonomisk. Derfor giver vi nu regeringen vores sidste portion pasta som symbol på, hvordan det er at leve på en SU. At skære i ungdommen er yderst uansvarligt, udtaler en af de protesterende i en pressemeddelelse sendt til Modkraft.

Formålet med aktionen, fortæller aktivisterne, var at sætte fokus på, at det bliver sværere at betale basale udgifter til mad, når der skæres i SU'en.

– Madvarerne i Netto bliver jo ikke billigere, bare fordi vi får færre penge mellem hænderne. Derfor vil mange nu være tvunget til at tage mere erhvervsarbejde, der fjerner fokus fra studierne. Nedskæringer i vores levegrundlag bliver vi hverken klogere eller hurtigere færdige med vores uddannelse af, mener de aktionerende.

SU-aftalen indeholder nedskæringer

Aftalen mellem S-SF-R regeringen og samtlige partier til højre for regeringen vil blandt andet betyde, at studerende højst må være seks måneder forsinket, for at beholde retten til SU modsat 12 måneder i dag.

Samtidig bliver hjemmeboendes SU's afhængighed af forældres indtjening forstærket, så unge, der har vellønnede forældre får mindre SU.

Desuden betyder aftalen, at SU’en fremover ikke vil stige i relation til de almindelige lønninger, men derimod inflationen, hvilket betyder, at SU-modtagere i fremtiden bliver relativt fattigere.

Læs artiklen »OVERBLIK: Vækstplan, SU- og kontanthjælpsreform« hos DR.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce