Annonce

Prisuddeling
11. marts 2015 - 16:44

Er Modkraft »årets provo«?

Modkraft er nomineret til prisen som »årets provo«, der uddeles af dagbladet Politikens Ibyen-sektion. Læserafstemning afgør hvem, der skal vinde årets priser, hvor også Ungdomshuset og byens graffitimalere er med i kapløbet.

Juryen bag uddeling af Politikens Ibyen-priser har i år indstillet Modkraft, Ungdomshusets bar »Dødsmaskinen« og ’byens graffiti-malere’ til prisen, som henholdsvis Årets Provo, Årets Bar og Årets Kunstoplevelse.

Hvem der skal modtage priserne afgøres af læserne, der har mulighed for at stemme på deres favoritter i de forskellige kategorier i 48 timer fordelt over forskellige dage i de kommende uger.

Læs artiklen »Ibyen-prisen 2015: Og de nominerede er ...« hos Politiken.

Journalistik, der bør bemærkes

Nomineringen af Modkraft til prisen som »Årets Provo« begrundes med følgende ord:

»Den venstreorienterede netavis er den bidske underdog, der ikke er bange for at gå kritisk til magten og samfundsstrukturer - og stille folk til ansvar for deres holdninger. Den slags journalistik bør bemærkes, mener juryen.«

I samme kategori finder man desuden journalisten Martin Krasnik, debattøren Keith Thomas Lohse og Instagram-kontoen ’Den Lyserøde Elefant’.

Man kan stemme på Modkraft som »Årets provo« fra onsdag 25. marts til fredag 27. marts på Ibyens hjemmeside her.

Karaoke, billig øl og gadeinformatik

Ibyen-juryen består i år af Le Gammeltoft, dj og radiovært, Simon Jul, musiker, komiker og vært på Radio 24/7, Mikkel Borg Bjergsø, medstifter af baren Mikkeller, Augusta Glahn-Abrahamsen, som er radiovært og musikjournalist, Klaus Thomsen, medejer af Coffee Collective, Esben Weile Kjær, nattelivsentreprenør og forfatter, samt Lærke Hein, kulturel iværksætter og chef for Politiken Live.

De skriver følgende om deres nominering af Dødsmaskinen i Ungdomshuset på Dortheavej 61:

»I det nye Ungdomshus i det industrielle kvarter på Dortheavej har Dødsmaskinen til huse. Her kan du købe billige øl, mens du hører livekoncerter med alt fra tung rap til hidsig punk – eller, hvis modet er til det, kaste dig ud i en duet til de lejlighedsvise karaoke-arrangementer.«

Man kan stemme på Dødsmaskinen, som »Årets bar« frem til torsdag den 12. marts på Ibyens hjemmeside her.

’Byens grafittimalere’ giver juryen følgende ord med på vejen:

»For deres fanden-i-voldskhed og ligefremme gadesprog. Juryen er ikke fortalere for hærværk og bliver selv irriterede, når deres gadedøre og opgange igen-igen er overmalede, men samtidig bliver de også tiltrukket af anarkiet og den gadeinformatik, grafittien afspejler.«

Man kan stemme på hvem der skal have prisen for »Årets kunstoplevelse« fra mandag den 16. marts til onsdag den 18. marts.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce