Annonce

Censur
14. juni 2013 - 12:33

Facebook: Nej til nøgne brystvorter

Den danske forfatter Peter Øvig Knudsen er gentagne gange blevet nægtet adgang til sin egen profil på hjemmesiden Facebook og er blevet truet med permanent blokering fra sitet, hvis ikke han stopper med at oploade billeder af mennesker der bader og soler sig på stranden fra hans nyeste bog »Hippie«.

Årsagen er, at der er nøgne brystvorter på billederne – og alle andre brugere af den sociale hjemmeside vil blive ramt af samme type censur, hvis de offentliggøre lignende »upassende« billeder.

Det siger Facebooks nordiske policy-chef Thomas Myrup Kristensen til TV2. 

– Der er ikke som sådan noget galt med nøgenhed. Vi har en kultur her i Norden, hvor vi ser meget naturligt på nøgenhed. Men det er der andre kulturer, hvor man har et andet syn på. Vi skal opretholde et regelsæt for hele vores fællesskab på 1,1 milliard, siger Thomas Myrup Kristensen, og tilføjer.

– Der er nogle regler for, hvordan vi definerer det. Jeg kan ikke komme præcist ind på, hvordan vi gør det. Det handler om, at man ikke må have nøgne brystvorter. Det må man ikke - det er det, det handler om.

Læs artiklen »Facebook til Øvig: Derfor sletter vi dit nøgenfoto« hos TV2.

Læs artiklen »Her går Facebooks grænser for nøgenhed - måske« hos BT.

 

Annonce