Ulla Jessing
24. jul
1

Støt bevægelsen "Jøder mod folkemord"

Det er befriende at der i Israel er opståeten bevægelse som "Jøder mod Folkemord".Anledning er Israels brutaler krig mod Gaza`s civilbefolkning.Allerede mere end 500 er døde og mange tusinde ligger såret på hospitalet som mangler vand og medicin. Nu har Israel også bombet hospitalet og smider granater med små, dødbringende stålpile. Israel har ikke afvist anklagerne.

Højrefløjen går til valg på en løgn

Måske er der mere end et år til næste folketingsvalg. Alligevel har Lars Løkke og hans kumpaner allerede nu gentaget deres valgslogan så mange gange, at det må hænge dem langt ud af halsen. Der er ingen tvivl - højrefløjens vigtigste parole i næste folketingsvalgkamp bliver: »Det skal kunne betale sig at arbejde.«

Kim til socialisme: Kardemommeloven og spejderlejr

I forbindelse med vedtagelsen af et nyt principprogram for Enhedslisten blev det ivrigt diskuteret, hvad socialisme er og om vi  i dag kan se nogle steder, hvor der er en kim til socialisme.

Stop nu med at fremstille Gaza-katastrofen som en konflikt mellem 'ligeværdige'

Det er IKKE en konflikt mellem to lige parter. Det er en besættelsesmagt der kollektivt afstraffer et undertrykt folk, der ingen steder har at flygte hen.

Hvorfor hjælper EU ikke palæstinenserne?

Mens EU holdt højtideligt top-møde, hvor alle 28 statsminister var til stede blev fire palæstinensiske børn som legede i brændede sol ved stranden af Gaza koldtblodig skudt ned af mandskabet fra et israelsk krigsskib som ligger ulovlig i havet ved Gaza.

Aldrig igen folkemord! - erklæring fra Jøder Mod Folkemord

Vi, Jews Against Genocide, tog til mindestedet for det folkemord, der blev begået mod jøderne, for at mindes de palæstinensiske børn, som nu dør i et folkemord begået af jøder.

Fair handel

Hvis udviklingslande skal eksportere sig ud af fattigdom, må de have lov til at beskytte deres produktion og hjemmemarked med import- og eksportold

Vi har væltet apartheid før og vi kan gøre det igen!

Befolkningen i Gaza kræver retfærdighed! Og der er ingen retfærdighed før blokaden er løftet, før muren er væk og før lyden af bomberne for altid er forstummet!

Anbefalet sommerlæsning

Til venstreorienterede læseheste. Fortæl mig endelig hvilke jeg har glemt!

Copenhagen Queer Festival er i fuld gang

Sammen kæmper vi imod diskrimination af minoriteter og imod den samfundsregerende hetero- og homonormativitet som er eksluderende for alt, hvad der ikke rammer inde for deres kategorisering af mennesker.