Annonce

Fakkeloptog
10. oktober 2014 - 12:50

Kurdere på gaden i København: »Grib ind nu, for imorgen kan blive for sent«

Et fakkeloptog arrangeret af Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark (FEY KURD) samlede torsdag aften 2.000 mennesker i København. Anledningen var den kritiske situation i den kurdiske by Kubané, der er under angreb fra gruppen Islamisk Stat. Se video og billeder her.

»Grib ind nu, for imorgen kan blive for sent!«

Sådan lød budskabet fra foreningen FEY KURD, der torsdag den 9. oktober afholdt en fakkel-demonstration i København i solidaitet med befolkningen i den nordsyriske by Kobané.

Den kurdiske byen har i længere tid været under angreb fra gruppen Islamisk Stat (IS), som frygtes at ville foretage en massakre på indbyggerne, hvis de indtager byen.

– Byen Kobane i Rojava, Nordsyrien har længe været truet af IS´ bander. I sidste 24 dage har terrorbevægelsen IS forgæves forsøgt at overtage byen, idet IS hver gange blev mødt en stor modstand fra kurdiske sikkerhedstyrkere, YPG i byen. Kurderne i Kobané har længe råbt efter hjælp fra internationale samfund i form af avanceret våben for at modstå IS,der er udstyret med højteknologiske logistik. Dog er dette opråb blevet overhørt af den internationale samfund. Mandag aften lykkedes IS trænge ind i byen, hvor der aktuelt foregår intensive kampe ind i byen. Lige nu trues en by med sine 400.000 civile befolkning på livet af terrorbevægelsen IS, som efterhånden er kendt med deres brutalitet, skrev foreningen i deres indkaldelse.

Omkring 2.000 mennesker valgte at følge opfordringen og gå med i optoget, der gik fra Rådhuspladsen til Christiansborg Slotsplads, hvor der var taler af blandt andre Gladsaxe viseborgmester Serdal Benli (SF) og Enhedslisten udenrigsordfører Nikolaj Villumsen.

Se billeder og læs grundlaget for demonstrationen her (facebook).

Se video fra demonstrationen hos Local Eyes.

Læs mere på FEY KURD's facebook-side.

Redaktion: 

Annonce