Annonce

Udland
15. november 2013 - 18:06

Engelsk studenterleder anholdt

Præsidenten af Londons studenterforening Michael Chessum blev torsdag den 14. november anholdt efter protest mod universitetsledelses beslutning om at lukke foreningen. Han er nu løsladt, men må ikke deltage aktivt i studenterpolitik.

Den engelsk studenterleder Michael Chessum blev torsdag den 14. november anholdt i forlængelse af en protest mod universitetsledelsens beslutning om at lukke studenterforeningen University of London Union (ULU) dagen inden.

Ifølge flere vidner blev Michael Chessum omringet og anholdt af en større gruppe betjente foran studenterforeningens hovedkvarter i centrum af London efter at have forhandlet med universitetsadministrationen.

Han blev ført til Holborn politistation, hvor han blev tilbageholdt i over syv timer. En talsmand for politiet forklarede, at den 24-årige studenterleder var blevet anholdt efter sektion 11 af den engelske Public Order Act, som kræver at man på forhånd anmelder demonstrationer.

Et par hundrede studenter og aktivister demonstrerede i flere timer foran politistationen, hvor han blev tilbageholdt.

Han blev til sidst løsladt mod kaution på betingelse af, at han ikke deltager i protester indenfor en halv mil af et universitet. Det gør det umuligt for studenterlederen at udføre sit hverv som præsident for ULU.

I en pressemeddelelse kalder studenterforeningen anholdelsen »et klart angreb på retten til at demonstrere. Et gennemsigtigt og skammeligt forsøg på at skræmme studerende fra at demonstrere mod universitets ledelse.«

Læs pressemeddelelsen fra ULU

Læs artiklen »Students outraged as ULU president Michael Chessum arrested in 'attack on the right to protest'« hos The Independent

Studenterforening under pres

University of London Union er den største studenterforening i Europa og et vigtigt omdrejningspunkt for den engelske studenterbevægelse.

Organisationen repræsenterer over 120.000 studerende ved Londons forskellige universiteter.

Udover at repræsentere hovedstadens studerende har de været et vigtigt omdrejningspunkt i kampen mod regeringens nedskæringspolitik.

ULU er økonomisk afhængig af støtte fra University of London, men i maj besluttede ledelsen at lukke ULU. Den officielle begrundelse var besparelser samt effektivisering af de services, som ULU står for.

Beslutningen er blevet kritiseret af flere prominente personer heriblandt Londons tidligere borgmester Ken Livingstone (Labour).

Læs artiklen »ULU closure backed by London college leaders« hos Times Higher Education

Redaktion: 

Annonce