Annonce

12. marts 2008 - 0:11

Nye ungdomshusadresser på banen

Ifølge Berlingske.dk er Københavns rådhus og ungdomshusbevægelsens forhandlingsgruppe i færd med at finde nye mulige bygninger til det hjemløse ungdomshus ovenpå nej’et fra naboerne i NV.

Modstanden mod at gøre Frederiksundsvejens Skole til de unges nye fristed ser ikke ud til at have afskrækket parterne fra at kigge på løsninger i kvarteret.

JPEG - 50.2 kb
En koncertsal står centralt i ungdomshusbevægelsens behov på både kort og lang sigt. Nu vil kommunen muligvis finde en midlertidig løsning. Foto: Lars Kamp Mortensen/Monsun

Medborgerhuset på Dorthaevej, få hundrede meter fra Frederiksundsvejens Skole, er den ene af de to kandidater, der angiveligt er i spil i øjeblikket.

– Vi vil gerne arbejde videre med kulturhuset, og vi skal ud at se huset her en af dagene. Men det er en klar forudsætning, at de nuværende brugere af kulturhuset er indstillet på at flytte - vi vil ikke skubbe nogen ud, siger Kathrine fra de unges forhandlergruppe til Berlingske.dk.

DSB-bygning som ungdomshus
Den anden kandidat er en gammel DSB-bygning på Banevingen ved Bispebjerg Station i området på grænsen mellem det ydre Østerbrø og det ydre Nørrebro. En fordel ved denne bygning er, at den ligger isoleret fra beboelse.

Til gengæld er den i så dårlig forfatning, at det vil kræve en gennemgribende renovering at indrette den til ungdomshus. Samtidig er bygningen ikke stor nok til at rumme en koncertsal, så der skal i givet fald opføres en ny tilbygning, skriver Berlingske.dk.

Avisen kan også berette, at politikerne øjensynligt er parate til at udstyre bevægelsen med et midlertidigt koncertsted.

– Det betyder meget for de unge, at de har mulighed for at samles til koncerter, og i betragtning af, at der efterhånden er gået lang tid med at lede efter et nyt ungdomshus, så vil vi gerne være behjælpelig med at finde en midlertidig løsning på det konkrete problem, udtaler Socialdemokraternes gruppeformand på Københavns Rådhus, Jesper Christensen, til Berlingske.dk.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce