Annonce

1. maj 2007 - 20:07

Uroligheder på Nørrebro

Modkraft.dk slutter hermed dækningen af begivenhederne den 1. maj 2007.

Kl. 00.30
Op mod 1.000 mennesker fester fortsat i Folkets Park, hvor dj’s, vj’s, bål og bar sørger for en intens og opløftet stemning.

Stengade er blokeret af bål og barrikader, og gadebelysningen er slukket i dele af området.

I gaderne omkring parken holder både civilbetjente og kampklædt politi i Hollændervogne et vågent øje med festen, men strategien er tydeligvis at holde sig på afstand, så længe festdeltagerne bliver i og omkring Folkets Park.

Kl. 21.24
Der er fortsat bål i Stengade ud for Folkets Park, hvor mange hundrede er forsamlet til »crazy udendørs party«, som der står på indkaldelsen.

Kl. 20.44
Politiet er nu ved at trække sig væk fra området omkring Folkets Park i Stengade. De forreste vogne er begyndt at bakke og politifolkene går ind i vognene.

De unge festdeltagere og demonstranter begynder igen at strømme ud på gaden.

Kl. 20.35
Folk er ifølge kilder, der er til stede i Stengade, nu trukket ind i Folkets Park. De kan ikke trække mere ind, hedder det fra kilden.

Alligevel bliver politiet ved med at blive holdende og gentage opfordringen til at søge ind i parken.

Stemningen er stadig afventende. Enkelte demonstranter kaster med flasker, men rammer ikke andet end vejbanen.

Flemming Steen Munck fra Københavns Politi siger til Modkraft.dk, at politiets tåregasangreb blev startet, fordi betjente på stedet blev overdænget med sten.

JPEG - 44 kb
Brændende containere i Stengade ud for Folkets Park. Foto: Mark Knudsen/Monsun

Kl. 20.28
Politiet beder de unge i Stengade trække ind i Folkets Park. Over vognene lyder budskabet: Træk ind i Parken, væk fra gaden, hvis I vil feste videre. Jo hurtigere det sker, jo hurtigere vil politiet trække sig væk.

Stemningen er dog stadig afventende og mistroisk over for politiet. Der er ikke synlige reaktioner på politiet opfordring.

Kl. 20.17

Kilder i Stengade fortæller, at stemningen er afventende. Mange unge er trukket væk fra gaden og ud i sidegaderne. Der er dog stadig nogle demonstranter tilbage, bl.a. en mindre gruppe maskerede unge.

JPEG - 37.4 kb
Politiet affyrede store mængder tåregas mod flere hundrede festdeltagere i Folkets Park og de omliggende gader. Foto: Mark Knudsen/Monsun

Kl. 20.07
Politiet har for få minutter siden erklæret en forsamling for opløst ved Folkets Park i Stengade på Nørrebro. Forsamlingen består af unge sympatisører af kravet om ungdomshuse. Der er et massivt opbud af politi i området - og politiet kaster store mængder tåregas ind over de unge. Til gengæld mødes politiet med stenkast. Politifolkene holder sig ved deres biler, siger kilder på stedet.

Tåregasangrebet er tilsyneladende udløst, fordi aktivister har tændt et bål inde i et varebur i Griffenfeldsgade. Kilder på stedet siger, at bålet ikke var specielt stort - og ikke forvoldte trafikale problemer, bl.a. fordi Griffenfeldsgade er en stillegade.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce