Annonce

28. april 2007 - 23:51

Gadekampe efter Ungdomshus-demonstration

Kl. 22.52: De tre samaritter er overraskende løsladt igen efter intense protester fra omkringstående.

Kl. 22.46: Politiet har arresteret tre medlemmer af den såkaldte samarittergruppe. Det drejer sig om folk, der med tydelig afmærkning i form af veste og armbind følger diverse demonstrationer og yder førstehjælp, hvis nødvendigt.

Ifølge politifolk på stedet er de anholdt, fordi den ene havde en flaske i hånden.

I forvejen er tre andre anholdt, heraf en der blev slået voldsomt med knipler selvom han gik med hænderne i lommen, fortæller vidner på stedet til Modkraft.dk.

Politiet vil ikke have at folk spørger til anholdelserne og jager dem væk med ordene: »så er showet forbi«.

Kl. 22.30: Politiet angriber den brændende barrikade, men kan ikke bryde gennem den med vognene. En lille gruppe demonstranter kaster sten og andet kasteskyts efter dem.

Betjentene er derfor sprunget ud af vognene og jagter demonstranterne med trukne knipler. De fleste er imidlertid umiddelbart forsvundet, og betjentene er så småt standset op igen.

Mindst to er dog blev arresteret, ifølge vidner på stedet temmelig brutalt.

Kl. 22.27: Politiet er noget tøvende rykket frem mod demonstranterne, der har efterladt en brændende barrikade foran Frederiksberg Centeret.

De godt 100 demonstranter trækker sig langsomt tilbage i retning mod Nørrebro.

JPEG - 83.7 kb
Demonstranterne efterlod flere brændende barrikader på Frederiksberg og Nørrebro. Foto: Local Eyes.

Kl. 22.20: De forreste demonstranter er nået til Frederiksberg Centeret. Flere hundrede meter ned ad Falkoner Allé, der er helt spærret for trafik, er demonstranterne spredt i små grupper, der bygger vejspærringer.

Flere banker og ejendomsmæglere har fået knust ruderne, men politiet har forladt området, og demonstranterne kan i øjeblikket gøre, hvad der passer dem.

Kl. 22.10: Omkring 100 af demonstranterne er nået til krydset Falkoner Allé og Rolighedsvej. Modkrafts udsendte beskriver stemningen som kaotisk og forvirret, og en del af demonstranterne er »kaottyper« og berusede.

Der hives fortsat ting ud på vejen, og ruderne er blevet knust i en Kvickly. Politiet forholder sig stadig passivt.

Kl. 22.04: De forreste demonstranter er nu nået til Fredriksberg og bevæger sig ad Falkoner Allé. På vej ned ad Jagtvej er der bygget flere små barrikader og der er fortsat maskerede demonstranter på Jagtvej, der hiver ting ud på gaden.

Kl. 21.55: Demonstranterne har forladt en brændende barrikade og bevæger sig ad Jagtvej i retning mod Åboulevarden. Stemningen beskrives som »god« og »opløftet«.

Kl. 21.40: Omkring 300 demonstranter bygger barrikader og kaster sten efter politiet på Jagtvej ud for nummer 69. Foreløbig er der kun få politifolk tilstede, der venter på forstærkning i passende afstand.

Gadekampe efter demonstration

En demonstration for flere selvstyrende ungdomshuse endte lørdag aften i sammenstød mellem demonstranter og politi. Da demonstrationen nåede til Nørrebros Runddel angreb demonstranterne politiet og byggede barrikader over vejen ud for nummer 69, hvor Ungdomshuset tidligere lå.

Stemningen i demonstrationen, der på forhånd var annonceret som en »riotdemo«, startede på Frederiksberg, og blev ifølge Modkrafts udsendte mere intens, efterhånden som man nærmede sig Nørrebro.

Da demonstrationen bevægede sig ad Nørrebrogade, lød det fra højttalervognen, at man nu var på Nørrebro, at det var ved et blive aften og koldt, og at folk derfor kunne trække huerne ned og tørklæderne op.

Da demonstranterne nåede Nørrebros Runddel, begyndte de at løbe i retning af Jagtvej 69, mens de stenede en polititransit, der kørte foran demonstrationen.

Modkrafts udsendte vurderer, at aktionen kom bag på politiet.

JPEG - 143.8 kb
Plakaten, der indkladte til demonstrationen, gav måske et fingerpeg om stemningen.
Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce