Annonce

14. juni 2005 - 15:46

Generalprøve på G8-protester

Formålet med Sheffield-konferencen den 15. juni er bl.a. at skabe fælles fodslag om lovgivning og praksis i den globale »Krig mod terror«. Resultaterne har hidtil været præget af indskrænkelse af frihedsrettigheder og udvidelse af muligheder for repression i forbindelse med aktioner, demonstrationer, ytringsfrihed mm.

For modstandere af den neoliberalistiske globalisering er de planlagte protester mod denne konference en generalprøve på de store demonstrationer i forbindelse med G8-mødet. G8 er klubben for verdens politiske og økonomiske elite, der mødes i Gleneagles i Skotland i juli.

Store dele af den engelske by Sheffields centrum vil under ministermødet blive lukket af og såvel demonstrationer som manifestationer af enhver art vil være forbudt i en stor radius omkring konferencen. Fra modstandernes side er der planlagt en modkonference onsdag og torsdag samt en demonstration.

»Make Poverty History«

Imens ruster det britiske politi- og statsapparat sig til det kommende G8-topmøde, som udløser den største politioperation siden de store konfrontationer under minearbejderstrejken i 1984.

Der er to forskellige initiativer, der vil protesterer mod G8-mødet. Der er den bredt indkaldte »Make Poverty History« (MPH), som mobiliserer til en stordemonstration allerede den 2. juli i Edinburgh. Og så organiserer den mere radikale, antikapitalistiske modstand en stor demonstration under selve G8-konferencen, som finder sted fra den 6.-8. juli 2005.

MPH er domineret af den engelske faglige landsorganisation TUC, en hel del kendte musikere og sært nok den engelske premierminister Tony Blair. Baggrunden herfor er, at den britiske socialdemokratiske regering ihærdigt forsøger at profilere sig som central aktør i den globaliseringskritiske bevægelse. En del musikere støtter regeringens engagement ved megakoncerten »Live8« under G8 mødet.

Forbud mod demonstration

Den centrale demonstration fra den radikale, anti-kapitalistiske anti-globaliseringsalliance mobiliserer sammen med den mere venstreorienterede skotske afdeling af TUC til en demonstration, som vil bringe deltagerne i umiddelbar nærhed af G8-topmødets konferencecenter.

Denne demonstration har politiet forbudt. I stedet har politiledelsen henvist demonstrationen til en nærliggende mindre by, fjernt fra konferencen.

Arrangørene af demonstrationen fastholder imidlertid de oprindelige planer om at konfrontere magthaverne direkte med den forventede store protest imod fattigdomsskabende politik på globalt plan.

Af Inge Kongsgaard-Hansen og Julie Høyer/Autonom Info-Service

Følg med i begivenhederne på den venstreradikale info-site for Sheffield.

Infos omkring den venstreradikale modstand mod G-8 topmødet i Skotland

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce