Annonce

23. november 2009 - 12:29

Modkraftredaktør er død

Martin Lindblom, der har været redaktør af Modkraft.dk gennem næsten hele portalens levetid, døde mandag den 23. november klokken lidt i 9 om morgenen af kræft.

Martin Lindblom har været sygemeldt fra sit arbejde siden sensommeren 2008, hvor kræftsygdommen blev konstateret, men han har indtil for en måned siden været aktiv skribent, administrator og redaktør.

– Vi har ikke kun mistet en god kollega og ven, men også en ildsjæl på venstrefløjen og i den progressive journalistik. Martin spillede en afgørende rolle i udviklingen af Modkraft fra at været et legende eksperiment med netjournalistik til et interaktivt mødested for det progressive Danmark, siger Ole Wugge Christiansen, der er konstitueret redaktør af Modkraft.dk.

Martin Lindblom var selvlært journalist og medierådgiver, Han debuterede som professionel journalist på Ugeavisen Socialisten i slutningen af 1990’erne på baggrund af næsten to årtiers politisk aktivisme blandt bz’ere, autonome og antifascister. Modkraft var på det tidspunkt et specialeprojekt på et skrivebord i ugeavisens redaktionslokaler, et projekt der blev søsat i starten af år 2000.

JPEG - 49.3 kb
Martin Lindblom, 1966 – 2009. Privatfoto.

Martin Lindblom var i september 2000 med til at starte mediebureauet Monsun som en medarbejderstyret virksomhed.

– Martin var kreativt menneske, der kunne samle andre ildsjæle omkring sig og realisere ideer, der efter almindelige markedsøkonomiske betragtninger ellers synes kropumulige. Det er Modkrafts ekspansion til et uundværligt medie for det aktivistiske Danmark og udviklingen af mediebureauet Monsun til en levedygtig virksomhed et bevis for, siger Maj-Brit Milsted fra Monsuns daglige ledelse.

Martin Lindblom efterlader sig en partner og fire børn. Han blev 43 år.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce