Annonce

Kultur og protest
3. marts 2015 - 12:27
Punk-kunst gruppen Pussy Riot går i flæsket på den danske skuespiller Lars Mikkelsen, der spiller russisk præsident i nye afsnit af den populære amerikanske tv-serie House of Cards. Aktivisterne præsenterer samtidig nye sange imod militarisering, droner, racisme og politivold i USA.
Tortur
29. juli 2014 - 12:12

Pussy Riot anlægger sag mod Rusland ved menneskeretsdomstol

To medlemmer fra den russiske protestgruppe Pussy Riot, Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova, lægger sag an mod den russiske stat ved den europæiske menneskerettighedsdomstol. Årsagen er de torturlignende forhold de blev udsat for under afsoning i fængslet.
Roskilde Festival 2014
7. juli 2014 - 12:14
Ruslands præsident Putin vil have Rusland til at være et imperium igen. Men vi og mange andre vil gøre alt for, at det ikke sker, lød det fra tidligere fængslede Pussy Riot-medlemmer på Roskilde Festival.
Kulturpolitik
23. juni 2014 - 12:09

Roskilde Festival får Pussy Riot-aktivister til Danmark

Foreningen Roskilde Festival har doneret 300.000 kroner til menneskerettighedsorganisationen Zona Prava (Zone of Rights), som er grundlagt af to tidligere fængslede medlemmer af den russiske femi-punk-gruppe Pussy Riot. I den forbindelse kommer de to kvinder til Danmark, hvor de skal tale på festivalen og besøge danske fængsler samt mødes med danske menneskerettighedsorganisationer og politikere.
Rusland
6. marts 2014 - 11:42
Nadya Tolokonnikova og Masha Alyokhina, kendt fra Pussy Riot, blev torsdag overdænget med grøn skyllemiddel, metal genstande og peberspray under besøg på McDonalds i byen Nizhny Novgorod.
Udland
12. februar 2014 - 17:07

»Man kan ikke ekskluderes fra Pussy Riot«

Ingen kan udelukkes fra Pussy Riot, gruppen kan kun kan vokse. Sådan lyder svaret fra to tidligere medlemmer af den russiske, feministiske aktivist-kunstgruppe efter, at andre Pussy Riot-medlemmer har taget afstand fra dem.
Rusland
7. februar 2014 - 12:49
Den russiske protestgruppe Pussy Riot skriver i åbent brev, at Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova ikke mere er en del af gruppen. De to kvinders medieoptræden er uforenelig med Pussy Riots aktivistiske kompromisløshed, lyder begrundelsen.
24. december 2013 - 15:07

Løsladte Pussy Riot-medlemmer: Boykot vinter-OL i Rusland

To medlemmer af den russiske punkgruppe Pussy Riot, der har fået amnesti kort før jul, betegner deres løsladelse som et "PR-stunt" fra myndigheders side og opfordrer til boykot af OL i Rusland til februar.
Aktivisme
21. oktober 2013 - 19:51
H.C. Andersen, Tycho Brahe, Georg Brandes og Den Lille Havfrue involveret i sympati-aktion med fængslede Pussy Riot-medlemmer i Rusland
Rusland
23. september 2013 - 16:09

Pussy Riot-medlem sultestrejker

23-årig medlem af den russiske politiske kunstgruppe Pussy Riot har indledt en sultestrejke i sin fængselscelle i protest mod chikane og trusler fra myndighederne.

Sider

Annonce