Annonce

Af Gitte Bjørndal Velling
21. april 2016 - 10:47
Rettighederne skal tilbage til borgerne. Vi skal have et socialt system, hvor rettigheder kommer før pligter.
Af Carl Valentin
1. april 2016 - 22:46
Er arbejdssøgende virkelig betalt af andre menneskers penge?
Af Erik Christensen
5. april 2013 - 19:39
Enhedslisten mangler en langsigtet strategi med visioner på kontanthjælps- og a-kasseområdet. Manglerne i Enhedslistens social- og arbejdsmarkedspolitik: 1. Klassedelingen.Hvad er Enhedslistens principielle holdning til klassedelingen mellem a-kassemedlemmer og kontanthjælpsmodtagere? 2. Det ensidige fokus på det normale lønarbejde.3. Rådighedsforpligtelsen: Hvad skal man stå til rådighed for? 4. Nyt slogan. Ret til tryghed. Ret til indkomst.
Af Ulla Jessing
8. november 2016 - 17:27
Vi nærmer os den glædelig juletid med børnenes mange forventninger. Men beskæftigelses minister Jørn Neergaard Larsen(V), som kommer fra Arbejdsgiverforeningen, og som kun kender til høje indkomster, har i forbindelsen med kontanthjælploft udtalt: »Det er ikke folks egen skyld, at de er på kontanthjælp. Alligevel er et økonomisk skub en del af løsningen på at få flere af dem i arbejde, også for...
De reformramte
7. november 2016 - 15:38
KOMMENTAR: »Hospitalet har vurderet min arbejdsevne til at være under 10%, men kommunen mener, jeg er for ressourcestærk til at få førtidspension. Vi bliver udstillet som nasserøve, dovne og grådige brokkehoveder af medierne og dem, der læser det,« skriver reformramt mor i det første af en række indlæg.
De Reformramte
7. november 2016 - 15:37
Modkraft bringer indlæg fra reformramte. Første bidrag er fra en 41-årig mor på kontanthjælp. Håbet er, at det kan give andre i en lignende situation mod og lyst til at dele deres oplevelser og dermed skabe en modfortælling til den, som politikerne skaber.
Social retfærdighed
28. oktober 2016 - 13:42
Demonstranter mødte fredag morgen op foran Jobcenter Lærkevej i protest over det, de mener er langsommelig og fejlbehæftede sagsforløb, dårlig sagsbehandling, ringe vilkår for borgere på overførselsydelser og for at vise solidaritet med andre og hinanden. »Jeg lytter til frustrationerne,« siger centerleder.
Af Erik Christensen
26. august 2016 - 16:08
Hvorfor er borgerløn (ikke) en god idé netop nu? Hvordan ville en borgerløn kunne se ud i en dansk kontekst? Arbejdstidsnedsættelse og borgerløn - alternativ eller supplement?
Dokument
15. marts 2016 - 9:33
Har Dansk Folkeparti modet til at holde sine valgløfter og stoppe regeringens forringelser af kontanthjælpen? Åbent brev til Kristian Thulesen Dahl.
Af Erik Christensen
25. januar 2016 - 16:31
Ideen om basisindkomst kan både ses som en lille fortælling om en teknisk rationalisering af velfærdsstaten, en større fortælling om en politisk videreudvikling af velfærdssamfundet og en stor fortælling om skabelsen af det bæredygtige samfund.

Sider

Annonce