Annonce

16. december 2013 - 10:50

Kapitalisme uden fascisme, er som kristendom uden helvede! Tale til demo(14.12) mod racisme

Jeg har ikke været til antiracistisk eller antifascistisk demonstration siden 90’erne. I 90’erne var der mange demonstrationer fordi forskellige lommer af nazister og racister var ved at opbygge lokale styrkepositioner.

Men lørdagens (14.12.2013) to antiracistiske og antifascistiske arrangementer viser, at i kølvandet på finanskrisen siden 2008, så stikker racisme og fascisme igen sit beskidte ansigt frem.

Dem der tror at vi med afslutningen af Anden Verdenskrig kunne sige ”aldrig mere nazisme”, må desværre tro om igen.

Fascismens og racismens spøgelse går gennem Europa, fra Ungarn over Grækenland til Italien og Spanien, ser vi fascistiske bevægelser få fodfæste og parlamentarisk repræsentation.

I kølvandet på krisen og den stigende politikerlede, ser vi også højrepopulisme vinde parlamentarisk og folkelig opbakning. Højrepopulisme, som spiller det fremmedfjendske syndebukke-kort, som svar på finanskrisen.

Uanset Regering, så er Danmark forsat en skamplet af en nation. Myten om det mangfoldige og tolerante folkeslag, er en myte. Når det kommer til behandlingen af flygtninge og mennesker i nød eller hetz mod muslimske medborgere og Islam, så Danmark et forgangsland på den ufede måde.

At Sverige modtager ti gange flere syriske flygtninge end Danmark understreger blot, at Danmark er moralsk anløbent.

Ligesom kapitalisme uden konkurs, er kapitalisme uden racisme og fascisme lige så usandsynlig, som kristendom uden helvede. Fascisme og racisme er følgesvende til kapitalisme, og det forstærkes når der er kriser. Den nyliberale krisepolitik, som føres overalt i Europa, forstærker politikerleden og den understøtter racistiske og fascistiske strømninger.

Men den antiracistiske og antifascistiske bevægelse har stolte traditioner i Danmark. Særligt i 1990’erne viste bevægelserne deres berettigelse.

Evnen til at slå hårdt og hurtigt ned på racister og nazister, hvor end de stak deres hoved frem, har været et kendetegn og et adelsmærke.

Den tradition bliver vi nød til at genoplive. De to nylige antiracistiske og antifascistiske markeringer viser med al tydelighed, behovet for en bred antiracistisk og antifascistisk bevægelse.

En bred bevægelse, med fagforeninger, partier og antiracistiske og antifascistiske organisationer, som AFA (Antifascistisk Aktion). Hvor der både er plads til militante aktioner og demonstrationer, hvor man kan tage sin bedstemor med rollator eller familien med barnevogn med.

For så længe vi har en verden med kapitalisme, vil vi skulle bekæmpe racisme og fascisme.

I dag starter med et racismefrit og fascismefrit Sydhavn, derefter kommer hele hovedstaden, men målet er et racismefrit og fascismefrit Danmark.

Forsat god demonstration!

Annonce