Annonce

Venstrefløj
25. oktober 2013 - 17:35

SYRIZA-formand opstilles som EU-præsidentkandidat

European Left opstiller Alexis Tsipras fra græske Syriza som kandidat til posten som EU-præsident.

Venstrefløjsalliancen European Left (Europæisk Venstreparti) har på et møde den 18. oktober besluttet at opstille en præsidentkandidat til EU-valget i maj 2014. Valget er faldet på lederen af det græske venstrefløjsparti SYRIZA, Alexis Tsipras.

SYRIZA har med Alexis Tsipras som formand i løbet af de sidste år udviklet sig fra at være alliance af forholdsvis marginaliserede venstrefløjsgrupper til det største oppositionsparti i Grækenland. Meget tyder på at Syriza kan indtage regeringskontorerne efter næste valg.

SYRIZAs succes og politiske grundlag har inspireret flere andre venstregrupperinger, blandt andet Venstrepartiet i Portugal og nydannelsen Left Unity i Storbritannien, der dannes i den sidste weekend af november i London.

I Danmark betegner Enhedslisten sig som et søsterparti med Syriza. Enhedslisten er også en del af European Left, der er et såkaldt »europæisk politisk parti«. I EU-Parlamentet udgør partiet en del af Forenede Europæiske Venstrefløj/Nordisk Grønne Venstre med 18 af gruppens 35 medlemmer.

Læs mere på hjemmesiden for European Left

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce