Annonce

23. januar 2017 - 12:00

Modkraft står over for lukning: Mediebureauet Monsun stopper økonomisk støtte

Mediebureauet Monsun, der ejer Modkraft, har efter mange overvejelser valgt at stoppe den økonomiske understøttelse af Modkraft. »Med mindre der falder penge og de helt rigtige mennesker ned fra himlen til at drive projektet videre, må Modkraft lukke i meget nær fremtid,« skriver ledelsen.

Selvom Modkraft fortsat tiltrækker tusindvis af læsere, har Modkrafts ejere, Mediebureauet Monsun, valgt ikke længere at bruge dets overskud på at drive Modkraft og har modvilligt besluttet at lukke Modkraft efter 17 år.

En af grundene er blandt andet, at mediestøtten, som Modkraft har modtaget de sidste tre år, er faldet drastisk. Mediestøttepuljen tilføres ikke flere penge, men ansøgerne bliver flere.

»Det er med blødende hjerte, men det er den beslutning, der er taget af Monsuns medarbejdere. Så med mindre der falder penge og de helt rigtige mennesker ned fra himlen til at drive projektet videre, må Modkraft lukke i meget nær fremtid«, skriver ledelsen og tilføjer, at det vil ske omkring 1. februar 2017.

- Det er selvfølgelig fortsat utrolig vigtigt med et venstreorienteret medie, men det bliver ikke Monsun der skal betale længere, siger Maj-britt Milsted, der er daglig leder på Monsun og Modkraft.

Udmeldingen sker på et tidspunkt, hvor Modkraft ellers var i en større omlægningsproces, hvor et nyt site skulle lanceres, og hvor læsertallene og interessen for indholdet på Modkraft har været konstant. 

Men efter Modkraft tre ansatte valgte at stoppe pr. 1. februar, er medarbejderne i Monsun kommet frem til, at de ønsker at bruge deres økonomiske ressourcer på andre projekter.

Læs mere hos Fagbladet Journalisten her

Et samlingspunkt for venstrefløjen

Modkraft har gennem de sidste 17 år været en platform for information, analyse og debat om og af græsrodsaktivister, venstrefløjspolitikere- og debattører. En indgang til alle, der ønskede et indblik i et udenomsparlamentarisk, såvel som parlamentarisk politikudvikling og aktivitet på venstrefløjen. 

Udtalelse fra Monsun:

Vi er stolte af, hvad vi har opnået gennem alle årene sammen med ufattelig mange progressive mennesker på venstrefløjen, der har bidraget til indhold på Modkraft, og mange har støttet op om vores fælles medie. Det har været fantastisk.

For to år siden besluttede vi at omorganisere Modkraft. Vi fik en bestyrelse og nye typer stillinger i håbet om, at det kunne skabe et nyt Modkraft med flere frivillige og aktive og også flere indtægter til Modkraft. Det har vist sig meget vanskeligt, selvom alle har arbejdet på projektet. 

Modkraft har aldrig været en forretning og har aldrig været økonomisk selvhjulpen. Monsuns medarbejdere har betalt det underskud, der har været til driften af Modkraft gennem 17 år. Vi er nu nået til et punkt, hvor vi ønsker at prioritere anderledes. Det har været en vanskelig beslutning, og det er med vemod, at vi trækker os. Modkraft har fyldt rigtig meget i vores liv i mange år - måske lidt for meget på det seneste. Men vi glæder os nu til at udvikle vores kooperative virksomhed og finde andre måder at styrke progressive medier på.

Udtalelse fra Modkrafts ansatte:

Modkrafts rolle har gennem dets levetid bl.a. været at give taletid til progressive synspunkter og interesser, der ikke altid finder vej til de øvrige medier.

Det efterlader et tomrum på samme tid, hvor højreorienteret politik har stigende udbredelse, og ikke mindst højreorienterede synspunkter vinder fremdrift på sites og platforme, som i modsætning til Modkraft ikke er tilmeldt pressenævnet og befinder sig i et grænseland mellem journalistik og meningsstof. 

Modkraft har altid været karakteriseret ved stor brugerinddragelse og brugergeneret indhold. Derfor håber vi, at Modkraft set som netværk vil bidrage til at starte en bredere diskussion om, hvorvidt der er potentiale for at bevare og videreføre den base for formidling og debat om og af venstrefløjen, som Modkraft udgør.

 

Modkrafts debatarrangement om venstrefløjen og EU bliver planmæssigt afholdt torsdag den 19. januar.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce