Annonce

Demonstration
18. juli 2014 - 1:29

Massiv manifestation i KBH: Nej til Israels bomber og besættelse, for et frit og fredeligt Palæstina

Demonstration imod Israels overgreb på civilbefolkningen i Gaza samlede torsdag flere tusinde mennesker i København. 25-30 personer tilbageholdt nær den israelske  ambassade. 

En farvestrålende og højlydt demonstration med parolen »Solidaritet med Palæstina – Stop den kollektive afstraffelse« samlede flere end 2.000 mennesker torsdag den 18. juli i København.

De fremmødte gik kort efter klokken 17 fra Jarmers Plads i Indre By til Nørrebro Station, mens der blev spillet musik, holdt taler og råbt slagord imod Israels besættelse af Palæstina og det israelske militærangreb på Gaza.

På Nørrebrogade havde ukendte aktivister hængt et banner op med en opfordring til at boykotte Israel, hvis bomber de seneste to uger har dræbt flere end 200 og såret mindst 1.500 borgere i Gaza – heraf mange civile, kvinder og børn.

Se Modkrafts billedeserie fra demonstrationen her.

Læs tale fra demonstrationen: »Vi har væltet apartheid før og vi kan gøre det igen!« hos Modkraft.

Se interviewet »Raske Penge til Palæstina-demo: Det er fucked up« hos Ekstra Bladet.

Tilbageholdte i Hellerup

Efter demonstrationens afslutning havde aktivistgruppen ’Initiativet Frit Palæstina’ taget initiativ til en »spontan protest« ved Israels ambassade i Hellerup nord for København.

Ifølge en løbeseddel ønskede aktivisterne alle politiske fanger løsladt, samt et stop for apartheid og besættelsen af Palæstina.

Politiet var dog massivt tilstede i området og mellem 25 og 30 demonstranter blev ifølge øjenvidner tilbageholdt, da de forsøgte at komme tæt på ambassaden.

En større gruppe blev stoppet allerede, da de forlod togstationen i byen og blev ligesom de andre tilbageholdte sat på et tog til Nørrebro omgivet af politibetjente.

Sent torsdag aften meddelte flere medier, at Israel har sat landstyrker ind i Gaza.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce