Annonce

Ungdom
17. august 2015 - 10:02

Lærlinge, elever og studerende aktioner sammen for ungdomsboliger

Manglen på praktikpladser til byggelærlinge og manglen på kollegie- og ungdomsboliger i København har sat gang i et nyt samarbejde mellem lærlinge og studerende i København. I weekenden den 15.-16. august byggede lærlingene et hus på en tom byggegrund på Bispevej i det københavnske Nordvest-kvarter.

– Vi er gået i gang med at bygge en bolig her, som vi regner med kan blive stående, siger talsperson for initiativet Unge bygger op Marie Sofie Petersen til Modkraft.

Aktivisterne fortæller, at de håber at byggeriet kan blive stående på tomten, selv om de ikke ved, hvem der ejer grunden:

- Vi har forsøgt at finde ud at, hvem der ejer grunden, men uden held. Den har stået tom i lang tid, så vi tænkte, at hvis vi bruger den en enkelt weekend kan ikke være det store problem.

Aktionen er et samarbejde mellem håndværkerlærlinge, gymnasieelever, uddannelsessøgende og studenter i København – helt konkret organisationerne: Danske Gymnasielevers Sammenslutning Storkøbenhavn, Bygge Jord og Miljøarbejdernes Fagforenings Ungdom, Studenterrådet ved Københavns Universitet,  Studenterrådet ved Roskilde Universitet, Pædagogstuderendes Landssammenslutning, Erhvervsskolernes Elevorganisation i Storkøbenhavn  og Socialistisk Ungdoms Front Nordvest

– Samarbejdet er kommet i stand, fordi vi kunne se logikken i, at der er nogen, der mangler ungdomsboliger, og der er nogen, der mangler lærepladser. Det problem kunne løses, ved at de, der mangler lærepladser, kunne bygge ungdomsboliger til dem, der mangler et sted at bo, siger Marie Sofie Petersen.

Lærlinge- og studenterorganisationer i fælles front

Ud over at bygge et hus holdt studerende og lærlingene et seminar på grunden, der mundede ud i en række forslag til, hvordan praktikpladssituationen kan løses samtidig med, at der bygges boliger, som kan betales ud af en SU. De unge sender nu forslagene videre til politikerne på Københavns Rådhus.

Baggrunden for initiativet er, at der sidste år stod 12.000 på en akut venteliste til en ungdomsbolig i København samtidig med, at der på landsplan er 13.000 unge, der ikke kan få en praktikplads. De må i stedet færdiggøre uddannelsen i skolepraktik eller opgive uddannelsen.

På spørgsmålet om aktionssamarbejdet mellem lærlinge og studerende kommer til at fortsætte siger Marie Sofie Petersen:

– Det håber vi!

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce