Annonce

Vild kanalrundfart
6. september 2012 - 15:51

Frank Jensen jagtet i Københavns Havn

Overborgmester Frank Jensens båd blev onsdag forsøgt bordet under en kanalrundfart i Københavns Havn, da aktivister udklædt som pirater ville protestere mod dyrt nybyggeri. Se video her.  

Piratklædte aktivister i speedbåde jagtede onsdag den 5. september overborgmester Frank Jensen (S), der var på kanalrundfart i Københavns Havn for at holde oplæg om byens udvikling for et intetanende aftensskole-hold.

Aktivisterne kalder sig »Havfruerne fra Vesterbro«, og de ønsker at protestere mod Københavns Kommunes planer om at opføre 11 etagers ejerboliger og erhvervslejemål i et af de sidste uberørte områder af havnen kaldet Skibbroen.

– Det var super sjovt at jagte ham igennem havnen. Jeg nåede at få øjenkontakt med ham, så vi kom tæt på, griner havfruernes talsperson Katrine og slår ind på en mere alvorlig mine:

– Vi ønsker at synliggøre modstanden mod de riges monopolisering af havneudsigten. Et byggeri helt ud til vandkanten på Skibsbroen vil stjæle almindelige menneskers adgang til lys og luft til fordel for en yderligere kapitalisering af havnen, siger talspersonen til Modkraft.

Se video fra aktionen her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce