Annonce

Frankfurt
22. maj 2012 - 15:16

Forbud punkterede masseprotester

Myndighederne forbød protester ved Den Europæiske Centralbank og anholdt 400 fredelige demonstranter til Blockupy-protester i Frankfurt. Resultatet blev derefter.

De stort anlagte »Blockupy«-aktionsdage vendt mod Den Europæiske Centralbank i den tyske by Frankfurt endte i spredte, symbolske protester og masseanholdelser af ikke-voldelige demonstranter.

Årsagen var, at myndighederne på forhånd havde forbudt flere af de planlagte demonstrationer, der skulle afvikles mellem den 17.-19. maj og efterfølgende slog hårdt ned på et hvert forsøg på at gennemføre annoncerede blokader af broer, veje og metrostationer.

Allerede onsdag den 16. maj ryddede politiet Occupy Frankfurts teltlejr foran centralbanken, og fredag blev 400 mennesker anholdt for at deltage i fredelige protester. 

– Bystyret og myndighederne havde held til at dreje fokus væk fra en kritik af EU's nedskæringspolitik og til, at alt i stedet kom til at handle om ytrings- og forsamlingsfrihed, fortæller Chris Bay fra Socialistisk UngdomsFront (SUF) til Modkraft.

Han deltog i protesterne sammen med en delegation fra SUF og siger, at ingen af gruppen medlemmer er kommet til skade eller blev anholdt.

Læs artiklen »Frankfurt sees 20,000 protest austerity« hos The Local.

Læs artiklen »Germany: #Blockupy Protests Against Pan-European Austerity« hos GlobalVoiceOnline.

Læs artiklen »Vi blokerer Den Europæiske Centralbank« hos Modkraft.

Se indslaget »Police arrest 400 'Blockupy' activists in Frankfurt« hos RT.

 

Stor demonstration lørdag

Trods forhindringerne deltog 20-30.000 mennesker lørdag den 15. maj i den eneste »lovlige« demonstration i byen i forbindelse med Blockupy-dagene.

Demonstrationen var ligesom resten af kampagnen organiseret på et ikke-voldsgrundlag af den kapitalisme-kritiske Occupy-bevægelses afdeling i Frankfurt samt græsrodsbevægelsen ATTAC i samarbejde med andre venstrefløjsgrupper.

Repræsentanter for brede dele af det politiske spektrum i Tyskland gik lørdag side om side med aktivister fra hele Europa med paroler vendt mod EU's nedskæringspolitik og i solidaritet med de folkelige bevægelser i blandt andet Spanien og Grækenland.

Samtidig lykkedes Blockupy-aktionens mål også inddirekte – at blokere for Den Europæiske Centralbank. 

Det store tilstedeværelse af politi – 5.000 betjente var udstationeret – og et par tusinder demonstranter betød nemlig, at banken opfordrede sine ansatte til at arbejde hjemme mens mange butikker holdt lukket. 

– Det er glædeligt, at det trods alt lykkedes midlertidigt at blokere fire metrostationer og flere veje. Det betød, at mange i byens finanscenter ikke kunne komme på arbejde, og det er bestemt en sejr, siger Chris Bay.

Se og hør interview med en aktivist i indslaget »Eurozone crisis: "Blockupy" anti-capitalist protestors in Frankfurt arrested« hos RT.

 

Dansk solidaritet

I København lavede Occupy Copenhagen lørdag en solidaritetsmanifestation med aktivisterne i Frankfurt ved Nationalbanken i København.

Omkring 30 mennesker dukkede op og der blev holdt flere taler, hvori situationen i Tyskland og resten af Europa blev diskuteret.

Se indslag om Occupy Copenhagens happening.Læs bloggen »Hvor er Occupybevægelsen nu?« og deltag i debatten hos Modkraft.

Læs også rejsebloggen »Live fra Blockupy del 1: Forsvar forsamlingsfriheden« hos Modkraft.


Se også videoreportage fra de forskellige protestdage i Frankfurt.

16M: The Eviction of Occupy Frankfurt.

 

17M: Demonstrators kettled and arrested by the police at Goethe Univärsität.

 

18M: The Arming of the City

 

19M: European Antiausterity Demonstration.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce