Annonce

Fagligt
27. november 2013 - 18:30

Fagbosser kritiserer Enhedslisten for blå finanslov

Formændene for 3F, HK og Dansk Metal mener regeringens finanslovsaftale med V og K er Enhedslistens skyld.

Formændene for de tre største LO-forbund - 3F, HK og Dansk Metal – kritiserer i en pressemeddelse regeringens finanslovsaftale med Venstre og Det konservative Folkeparti. Aftalen er »skuffende«, skriver formændene.

Og skuffelsen retter sig især mod Enhedslisten, ikke mod regeringen.

– Den bedste finanslov i årevis var et mulehår fra at blive til noget, men Enhedslisten tabte det hele på gulvet, siger formanden for HK, Kim Simonsen.

Formanden for 3F, Per Christensen, undrer sig over, at Enhedslisten ikke ville være med til at styrke kampen mod social dumping:

– Der er faktisk et flertal i folketinget til at styrke indsatsen mod social dumping, men det kræver, at Enhedslisten er med, siger Per Christensen.

Formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, mener at Enhedslisten er dumpet i disciplinen »politisk håndværk«:

– De overspillede deres kort, og på trods af, at vi var mange, der advarede dem i god tid, så lyttede de ikke til advarslerne. Der er for mig at se ingen tvivl om, at det er elendigt politisk håndværk, siger Claus Jensen.

Ingen af de tre formænd forholder sig til regeringens forhandlingsevner. Heller ikke selv om nogle af de krav, formændene fremhæver, blev opgivet i aftalen med V og K.

– De forslag, som regeringen havde fremlagt – både om stærk indsats mod social dumping og højere fradrag for faglige kontingenter – var rigtige og nødvendige. Derfor bør regeringen holde fast i dem, siger Claus Jensen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce