Annonce

International solidaritet
3. juni 2013 - 18:14

Enhedslisten giver økonomisk håndsrækning til spanske besættere

Enhedslisten har indsamlet knap 50.000 kroner til spansk boligbevægelse, der aktionerer mod udsættelse af boliger. Indsamling sluttet med internetmøde mellem Malaga og København.

Enhedslisten holdt lørdag den 1. juni reception og viralt møde med den spanske boligbevægelse, PAH (Plataforma de Afectados por la Hipoteca, Platform for påvirkede af gæld) der med civile ulydighed modsætter sig at kriseramte spaniere udsættes af boliger på grund af gæld til banker.

Receptionen markerede afslutningen på en pengeindsamling, der blev startet på venstrefløjspartiets årsmøde i Bededagsferien. Partiet har på godt en måned indsamlet knap 50.000 kroner til bevægelsen.

En talskvinde for bevægelsen, Sarah Vásquez, har to gange været i Danmark under kampagnen - først som besøgende på Enhedslistens årsmøde, siden som oplægsholder ved offentlige møder i Aarhus, Odense, Aalborg og København i slutningen af maj måned.

Også ved receptionen var Sarah Vásquez til stede - dog kun viralt. Receptionsdeltagerne mødtes via internettelefoni med en gruppe aktivister fra PAH i Malaga.

Inden receptionen åbnede op for fortæring af øl, vin og tapas bød folketingsmedlem Nikolaj Villumsen velkommen med en kort tale.

– Det skal være rart at lave international solidaritet, sagde han som begrundelse for valget af reception som punktum for pengeindsamlingen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce