Annonce

København
27. juni 2014 - 12:38

Dansk fodboldprotest i solidaritet med Brasiliens befolkning

Verdensmesterskabet i fodbold må ikke være en undskyldning for politisk undertrykkelse og social ulighed, mener aktivister, som torsdag sparkede ’solidaritets’-fodbolde ind på Brasiliens ambassade i København.

Farverige bolde med håndtegnede støtteerklæringer til den brasilianske befolkning blev torsdag eftermiddag kastet og sparket ind på den brasilianske ambassade i København.

Det skete i forbindelse med en demonstration arrangeret af det venstreorienterede aktivistnetværk ’Her er Oprøret’, der havde parolen »Fodbold er ingen undskyldning - Støt oprøret i Brasilien!«.

Læs grundlaget for demonstrationen her.

Omkring 50 mennesker var forinden gået igennem byen med skilte, banner og kampråb for at vise deres solidaritet med de folkelige protester, som de seneste uger har fundet sted mod regeringen i Brasilien i forbindelse med afvikling af verdensmesterskabet i fodbold.

Se Modkrafts fotoserie fra demonstrationen her.

– Vi gik på gaden fordi vi mener, at internationale sportsarrangementer ikke skal gå ud over civilbefolkningen i de lande hvor de afholdes. I Brasilien ser vi politikerne udnytte VM til at øge den sociale og økonomiske ulighed samt at vedtage udemokratiske love imod demonstrationer, fortæller Rasmus Lingnau fra netværket til Modkraft.

Læs artiklen »Demonstrationer og strejker over hele Brasilien« hos Modkraft.

Læs mere om »VM i fodbold og politik i Brasilien 2014« hos Modkraft Bibliotek.

Læs interview med en brasiliansk aktivist: ”For FIFA drejer det sig om at skovle profit ...” hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce