Annonce

Ideeksport
2. juli 2012 - 17:39

Dansk faglig aktivisme inspirerer i Grønland

Unge danske aktivister fra Fremtidsfighters deltager som inspiratorer på en ungdomskonference for unge i Grønlands fagbevægelse. Ungdomskampagne mod grønlandsk butikskæde undervejs.

Den tværfaglige, aktivistiske ungdomsorganisering, Fremtidsfighters, er i den første uge af juli inviteret til Sulisartut Højskoliat i Qaqortoq for at inspirere unge i den grønlandske fagbevægelse med erfaringer fra faglig aktivisme.

De unge i den grønlandske fagbevægelse, SIK (Sulinermik Inuussutissarsiuteqartut Kattuffiat) ønsker at stable en selvstændig ungdomsorganisering på benene og planlægger desuden aktioner mod en butikskæde, der ikke uddanner mellemledere og ikke optager elever i butikkerne.

Det er især Fremtidsfighters' aktivistiske profil, der skal inspirere de grønlandske unge. SIK står, ligesom dansk fagbevægelse, over for problemer med faldende medlemstilslutning og vanskeligheder med at organisere unge.

–  SIK er gammeldags, og der er et for stort skel mellem os unge og de gamle, citeres en af de unge faglige grønlændere for på hjemmesiden for SIK.

–  Og vi vil medvirke til, at fagforeningen bliver mere udfarende og tør kritisere både politikere og virksomheder, når der er dårlige arbejdsforhold, hedder det videre.

- Aktivisme er det mest centrale, når man vil vise sin utilfredshed og ændre noget, siger Anne Hegelund, den ene af de to repræsentanter for Fremtidsfighters, der er i Grønland i en pressemeddelelse.

Fremtidsfighters deltager i en workshop, der arbejder videre til den 4. juli, hvor konferencen slutter. Formentlig slutter den med en ungdomsorganisering, der kan bidrage til fornyelse af den grønlandske fagbevægelse.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce