Annonce

Mindehøjtidelighed
8. oktober 2014 - 15:33

Død hjemløs mindes med fakkeloptog: Kræver respekt for mennesker i nød

Trods flere opkald fra bekymrede borgere kom en ambulance mandag for sent til at redde 33-årig Daniel Øhlers liv. Region Hovedstadens Akutberedskab erkender svigt. Nu mindes den afdøde med et fakkeloptog »for respekt mennesker i nød.«

Den 33-årige hjemløse mand Daniel Øhlers døde mandag eftermiddag den 6. oktober på gaden foran Amagerbro Metrostation i København.

Det skete selvom adskillige bekymrede forbipasserende ringer til alarmcentralen.

Da man på alarmcentralen ikke reagere på de første henvendelser går 26 minutter før en ambulance er fremme – og da er det for sent.

Region Hovedstadens Akutberedskab skriver i en pressemeddelelse, at »Akutberedskabet har foretaget en umiddelbar vurdering af forløbet og kan foreløbigt konstatere, at det ikke har været håndteret korrekt.«

– Der går for lang tid, fra vi modtager det første opkald, til der ankommer en ambulance og akutlæge på stedet. Da vi ankommer til stedet er borgeren ulykkeligvist afgået ved døden. Det er dybt beklageligt, og vi er selvfølgelig berørte af hændelsen, siger Enhedschef for AMK-Vagtcentralen, Marit Karina Buccarella.

De to medarbejdere der modtog alarmopkaldende er fritaget fra tjeneste indtil videre og Akutberedskabet vil nu undersøge sagen til bunds.

Ikke første gang

Ifølge De Hjemløses Landsorganisation, Sand, og Morgencafé for Hjemløse i København så er det ikke et ukendt fænomen, myndighederne ikke tager  alarmopkald, der handler om hjemløse borgere, alvorligt nok. 

– Vi har mange hjemløse, der fortæller om situationer, hvor der er tilkaldt politi eller ambulance, og der ikke er kommet nogen, når det handler om en hjemløs, siger Sofie Bay-Petersen, der er informationsmedarbejder i De Hjemløses Landsorganisation Sand, til Ritzau.

Læs artiklen »Foreninger: Alarmopkald om hjemløse tages ikke seriøst« hos Kristeligt Dagblad.

Af en nekrolog bragt i Kristelig Dagblad fremgår der, at Daniel Øhlers havde haft et liv med store problemer med alkohol og i en årrække tilknyttet, projektet Gaderummet, et værested for udsatte unge.

Siden Gaderummet lukkede i 2009, havde Daniel svært ved finde en plads i livet, da man tilsyneladende havde svært ved at rumme ham på andre værestederne.

Daniel Øhlers efterlader sig en søn.

Læs nekrologen »Den hjemløse mand på jorden« hos Kristeligt Dagblad.  

Fakkeloptog foran Christiansborg

Som en direkte reaktion på den tragiske hændelse er der indkaldt til et fakkeloptog på Amagerbro Metro onsdag aften klokken 19, som går til Christiansborg for at kræve »for respekt mennesker i nød«.

– FOR AT VISE VORES MEDFØLELSE FOR DE MENNESKER I NØD SOM BLIVER OVERLADT TIL EGEN SKÆBNE OG FOR AT VISE VORES HARME OVER AT EN HJEMLØS MÅ DØ FORDI BEREDSKABSBESLUTNINGER TAGES FORKERT, skriver Richardt Åmand, der er tilknyttet De Hjemløses Landsorganisation, i indkaldelsen på facebook.

Læs mere om begivenheden »Vis respekt for mennesker i nød« på facebook.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce