Annonce

USA
22. august 2014 - 18:05

Borgergruppe vil organisere bevæbnede afroamerikanske selvforsvarsgrupper mod politiangreb

I den amerikanske by Dallas vil en ny gruppe, der kalder sig Huey P. Newton Gun Club, oprette bevæbnede selvforsvarsgrupper med et formål: at beskytte sorte amerikanere mod politiovergreb, intern vold og kriminalitet.

Gruppen er opkaldt efter stifteren af Det Sorte Panterparti, der i 1960’erne også oprettede bevæbnede sorte borgerværn.

En talsperson for den nye selvforsvarsgruppe siger at politidrabet på en ubevæbnet sort teenager i Ferguson, Missouri, Michael Brown, kun er en del forklaringen på ret.

– Vi mener ikke, at det der skete med Michael Brown i St. Louis er en isoleret hændelse. Vi har mange Michael Brown’er her i Dallas by, siger han.

En anden talsperso, Huby Freeman, siger at gruppen ønsker at uddanne beboerne i deres rettigheder til at bære våben og behover for det.

– Vi mener vi kan lave politiarbejde og bringe sikkerhed til lokalsamfundet, befri lokalsamfundet for sort-mod-sort-forbrydelser, vold, polititerror osv, siger han. 

Godt ti personer, hvoraf mange bar rifler, demonstrede onsdag den 20. august langs Martin Luther King Boulevard og Malcolm X Boulevard, begge gader opkaldt efter markante sorte borgerretsledere.

En af deltagerne var David Harrison, hvis mentalt handikappede bror blev dræbt af betjente fra Dallas for to måneder siden. Ifølge Harrison blev broren ramt af seks skud, heraf to i ryggen.

Demonstrationen forløb uden uro.

David Brown, leder af politiet i Dallas, har på en forespørgsel om holdningen til Huey P. Newton Gun Club i en pressemeddelelse udtalt, at Dallas Politi vil »støtte de forfatningsmæssige rettigheder for alle«. Underforstået at også retten til bevæbning også gælder afroamerikanere.

Læs mere hos nyhedssitet NBC5

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce