Annonce

chikane
9. marts 2012 - 21:08

Angriber feminister med æg og romerlys

Tre gange på fem dage er feministiske arrangementer i København blevet overdænget med brændende romerlys og æg. En mand er anholdt i sagen, og politiet undersøger nu, om der er en sammenhæng mellem episoderne.

Et teaterstykke om kvinders rettigheder, et debatmøde om ligestilling på arbejdsmarkedet og en 8. marts-demonstration på Rådhuspladsen er de seneste dage blevet angrebet med æg og romerlys i København.

Hver gang er der kun blevet set én gerningsmand, og der er råbt slagord såsom »Nu er det mændenes tur« og »Stop diskriminationen af mænd«.

Politiet anholdt torsdag en midaldrende mand i sagen og undersøger nu, om der er en sammenhæng mellem de voldsomme angreb.

Afbrød teaterpremiere

Den første episode fandt sted på Betty Nansen Teatret søndag den 4. marts i forbindelse med premieren på stykket Seven, der bygger på interviews med kvinderettighedsforkæmpere fra hele verden.

En vred mand forsøgte at få adgang til teatersalen, råbte op om mænds rettigheder og viftede om sig med et romerlys, fortæller øjenvidner.

– Han ville tale for mænds rettigheder. Jeg tror, han råbte. 'Det er ikke kun kvinder, det er også mænd'. Det er vi selvfølgelig indforstået med. Men nu havde vi altså lige fokus på de usle vilkår, som mange kvinder har i den fattige del af verden. Jeg tænkte slet ikke på, at det var kønspolitisk, fortæller skuespilleren Anne Marie Helger, der spiller med i stykket, til TV2 NEWS om optrinnet.

Læs artiklen »Vred mand gik amok med romerlys på teater« hos Politiken.

Smed æg til paneldebat

Onsdag den 7. marts er den gal igen.

Enhedslistens kvindeudvalg og RAV – Kvinder Mod Unionen afholder et åbent debatmøde i cafeen i kulturhuset Støberiet med titlen »Er det kvinderne i den offentlige sektor, der skal betale krisen?«.

Midt under debatten springer en mand pludselig frem og kaster æg mod panelet og tilhørerne, mens han råber: »Nu er det mændenes tur«.

Gerningsmanden er tilsyneladende kommet ind via bagtrappen og forsvinder igen, inden nogen når at pågribe ham.

Romerlys på Rådhuspladsen

Dagen efter er flere tusind kvinder på gaden over hele landet for at fejre den 8. marts – Kvindernes Internationale Kampdag.

Læs artiklen »God kamp, kvinde!« hos Modkraft.

På Rådhuspladsen i København samles 8. marts Initiativet til en demonstration mod prostitution og kvindehandel, hvor blandt andre Socialdemokraterne og Enhedslisten skal tale.

Da arrangementet er få minutter gammelt, flyver æg ind over de fremmødte, og et tændt romerlys bliver smidt ind under talervognen.

– Vi har ytringsfrihed, og selvom vi kæmper mod organiseret kriminalitet og sexhandel, så havde jeg ikke regnet med den form for reaktion, siger Maja Holt Højgaard fra 8. marts Initiativet til Jyllands-Posten.

Læs artiklen »Romerlys mod sexhandel-demonstration« hos Jyllands-Posten.

Denne gang slipper gerningsmanden dog ikke væk.

Anholdt sigtet for gadeuorden

Politiet anholder kort efter angrebet på Rådhuspladsen en mand, som flere har set kaste både æg og romerlys.

Manden bliver sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og ordensbekendtgørelsen og efterfølgende løsladt.  

– Vi undersøger naturligvi,s om der kan være en sammenhæng mellem de forskellige episoder og holder et vågent øje med manden både bagudrettet og i fremtiden, fortæller den vagthavende hos Københavns Politi, Henrik Olesen, til Modkraft.

Se også linksamlingen om 8. marts på Modkraft.dk/Tidsskriftcentret

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce