Annonce

Fagligt
28. marts 2014 - 11:10

Aktion mod uorganiseret arbejdskraft i Greve

Torsdag blokerede den nye tværfaglige aktionsgruppe »Arbejdere for ordnede forhold« en byggeplads i Greve i protest mod uorganiseret og underbetalt udenlandsk arbejdskraft.

Faglige aktivister fra netværket »Arbejdere for ordnede forhold« afholdte torsdag den 27. marts klokken 08:15 en blokade mod byggepladsen Ventrupvej 25 i Greve.

– Hovedentreprenøren benytter sig af uorganiseret og underbetalt udenlandsk arbejdskraft til montage af let facade elementer og tagisolering, samt tagbeklædning på byggeriet, lyder det fra gruppens talsmand, Jan Laursen, i en pressemeddelelse.

Hovedentreprenøren er det danske Dansk Halkentreprise A/S, som er medlem af Dansk Byggeri og dermed anerkender bestemmelserne for danske overenskomstmæssige vilkår.

Underentreprenøren er ifølge pressemeddelelsen det tyske Gebrüder Hetland GmbH, der »beskæftiger en blandet skare af nationaliteter«.

Mod spekulation og skattefri-løn

Det fremgår endvidere af pressemeddelelsen, at aktionen på ingen måde er rettet imod de udenlandske arbejdere, men derimod »de spekulanter som udnytter danske aftaler, dansk og udenlandsk lovgivning til kunne betale løn ”skattefrit” og på den måde blot hæve egen profit gennem ulige konkurrence.«

Grunden til, at aktionen blev afholdt uden for fagforeningsregi er at arrangørrene frygtede, at »det blev for sent, oplyser Jan Laursen i en mail til Modkraft.

»Arbejdere for ordnede forhold« er et aktionsnetværk, der tæller flere end 100 byggefolk, der er i arbejde eller arbejdsløse – og samler på tværs af fag og fagforbund.

Netværket blev oprettet i slutningen af 2013 efter lang tids vrede og frustration hos byggefolkene over at udenlandske firmaer og uorganiserede kolleger løber med byggeopgaver.

Læs artiklen »Byggefolk i blokade mod social dumping« hos Fagbladet 3F.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce