Annonce

SU-Demonstration
1. marts 2013 - 16:00

»Vores råb er udtryk for fællesskab og styrke«

Smilende studerende, vrede arbejdsløse og maskerede antikapitalister på gaden mod regeringens nedskæringspolitik torsdag. Vores råb er ikke udtryk for vrede og afmagt, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd. Se video og fotos her.

»Stress og jag – gir' bagslag«

»Kære, kære Morten – det er ik' i orden«

Slagordene vendt mod uddannelsesminister Morten Østergård (R) og regeringens forslag til en ny SU-reform gjalder udover Christiansborg Slotsplads og Rådhuspladsen torsdag den 28. februar.

– Vores råb er ikke udtryk for vrede og afmagt, men for fællesskab og styrke, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd og talsmand for demonstrationen, Jakob Ruggaard, til Universitetsavisen og fortsætter:

– I dag står vi ikke alene, men er en del af en levende og farverig bevægelse og kæmper for en større sag, der rummer elever og studerende fra hele Danmark, som sammen tager ansvar for fremtidens uddannelser.

Læs artiklen »Studerende i SU-limbo bøjer sig ikke for nedskæringer« hos Universitetsavisen.

Læs artiklen »Lad os få Christiansborgs mure til at ryste!« hos Arbejderen.

Maskerede antikapitalister

Ifølge arrangørerne i studenter- og elevbevægelsen er 25.000 mennesker mødt frem foran Christiansborg – ifølge politiet er tallet nærmere 10.000.

Under alle omstændigheder, så vidner fremmødet om en stigende utilfredshed med ikke bare regeringens uddannelsespolitik, men med konsekvenserne af den såkaldte »vækstpakke« i form af nedskæringer på kontanthjælp og lavere selskabsskat.    

Således var også et tværpolitisk netværk for arbejdsløse kaldet 'Solidaritet Eller Frit Fald' samt maskerede venstreradikale fra gruppen 'Antikapitalistiske Studenter og Elever' på gaden.   

Se fotoserien »Højt humør under SU-protester« hos Modkraft.

Læs artiklen »Regeringskritikere flokkes om SU-demonstration« hos Modkraft.

Se optagelser fra Rådhuspladsen, Christiansborg Slotsplads og den antikapitalistiske demonstration.

 

Se interview med Morten Ryom, EEO-formand.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce