Annonce

26. juli 2008 - 0:13

Den omvendte verden

Det er meget typisk mig. Jeg havde tænkt mig at indlede med en velartikuleret, om end ydmyg, hommage til alle de seje blogs og bloggere, der har givet mig respekt for mediet. Men fordi jeg er en klovn til at orkestrere min tid, får I i stedet et lidt stakåndet indblik i mit lille hoved, som lige nu er ved at prøve at hitte ud af, hvad jeg dog skal sige til et debatarrangement fredag den 25. juli på Københavns Queerfestival.

Jeg er blevet inviteret til at komme og mene noget om feminisme og sexarbejde, og det gør jeg gerne. Der er bare den lille hage ved sagen, at det ikke rigtigt er lykkedes at finde nogen opponenter til debatten. Der er mig, og så er der Zanne, sexarbejder og medlem af S.I.O. (Sexarbejdernes Interesse Organisation). Og det gør mig lidt forvirret i forhold til, hvordan jeg skal forberede mig.

Normalt plejer debatter omkring prostitution at se temmelig anderledes ud. Jeg er i løbet af det sidste års tid eller to nået frem til en holdning, der er om ikke pro-sexarbejde, så dog noget derhenad. Mit arbejde omkring mit speciale om porno rykkede en hel del ved mine holdninger, og min senere research rundt omkring i bøger, blogs m.v. har yderligere bestyrket mig i, at den normale, danske debat om emnet er totalt forskruet.

Men det har længe været sådan, at den feministiske holdning, der fik mest plads i medierne, har været fortalerne for et forbud mod købesex. (Og øv, hvor er det ærgerligt, at når der så endelig slipper et kønspolitisk emne igennem, så er man blevet uenig med det. Dååårlig timing!)

Men der ser ud til at være sket noget på det seneste. Dels har det nye Seksualpolitiske Forum kastet sig ind i debatten – de er desværre temmelig feminist-fobiske, men har ellers et sympatisk projekt i gang om at nuancere den seksualpolitiske debat i DK. Og dels er S.I.O. også kommet op at stå, hvilket vil sige, at journalisterne har nogle andre kilder at gå til end Reden, hvis de vil have nogle alternative meninger om sexarbejde. (Al respekt for Reden. De gør et fantastisk stykke arbejde, men det virker bare ikke altid fair, at de skal repræsentere alle sexarbejdere.)

Og endelig betyder det nok også en hel del, at arrangementet foregår på den queerpolitiske festival, dvs. et sted, som i forvejen er i opposition til den nogle gange lidt stivnede, offentlige fortolkning af, hvad feminisme handler om. Ikke fordi jeg forventer, alle vil være enige med mig. Overhovedet ikke. Jeg er såmænd ikke engang helt enig med mig selv, og der vil helt sikkert være folk blandt publikum, som er dybt uenige, og har gode grunde til at være det.

Men når jeg tænker på, hvor ræd jeg for ikke så længe siden var for at ”springe ud” blandt mine feministiske medsammensvorne som en modstander af købesex-forbuddet, så er det skønt at kunne se frem til at diskutere et emne, jeg synes er supervigtigt, i et rum, hvor der er plads til at være nuanceret, tvivlende og åben over for nye måder at tænke kønnet, kroppen, kapitalismen og seksualiteten på.

(Og hvis I synes, jeg hverken er kommet med nogle argumenter eller særligt klare bud på, hvad jeg egentlig mener, så er det helt bevidst: Se at få måsen ud på Queerfestivalen og diskuter sagen med mig og alle de andre kloge og skæve hoveder derude, så skal I nok få det hele med. :-)

Annonce