Annonce

21. december 2010 - 17:05

Colonel’s Emergency Dictionary

Så, mens jeg er ved at pakke kufferten til en 5 dages kritisk kunstarbejde til kunstbiennalen Manifesta i Nord Spanien, vil jeg smide etpar guldkorn fra min ven og mentor Colonel, som vi har fanget på computeren. Han har forud for musikken lige udgivet sin ny bog Emergency Dictionary. Den er ude på Revolver, men kan leses online her: http://www.emergencyrooms.org/dictionary/words/

Colonel (Thierry Geoffroy) er den evige kritiker, der gennem sin umiddelbart klodsede og lettere muntre stil formår at stille os alle de pinligste spørgsmål rundt vores egen higen efter passivitet, coolness, sofahygge narkomani og apati.

Og da hans specialitet er blevet at få rystet liv i kunstnerens rolle som aktivt deltagende samfundsdebattør, overvåger, stemme i medierne osv., så er det indlysende at der skal rives op i den selvfede stemning der nemt opstår ved biennalerne. Denne gang er det Manifesta der skal undersøges for disfunktionalitet. Nemt nok. Biennalens slogan for dette års fiesta er "In Dialog with Northern Africa". Antal officielt inviterede fra nord afrika: 0. Men hvorfor? Dette spørgsmål vil undertegnede gentage til han segner, mens kameraet ruller, og den ene kunstner og den anden skrankepave, gallerist etc mumler og fniser. Morsomt? Jo, lidt... men så hellere ikke mere.

Her er lidt af hvad vi har i vente:

Tekst: Colonel / Thierry Geoffroy
Musik: Copyflex & Dj EDDEH

"COOLNESS" from the album DICTIONARY by COLONEL MUSIC

"DEMOCRACY" from the album DICTIONARY by COLONEL MUSIC

Til sidst vil jeg afslutte med at byde på et festligt mixtape fra vores tur til London’s Notting Hill Carnival her i august.

Copia Doble Son Systema - Notting Hill Cumbia Carnival Mixtape by COPIA DOBLE

Annonce