Annonce

10. december 2011 - 0:52

Anklagers procedure er én lang stupid hån og fornærmelse mod det undertrykte folk, kurderne

På 29. retsmøde, dagen for anklagers afgørende procedure, har anklagemyndighedens politiassessor Jakob Buch-Jepsen taget ”sin mor” med. Og ”sin lillesøster”.

Sådan ser det i al fald ud fra de billige tilhørerpladser, idet han gang på gang vender sig med øjenkontakt mod ”sin familie”, der sidder på forreste række af tilhørerpladserne, under hele først del af proceduren indtil frokostpausen, som for at få deres anerkendelse og føle sig rolig og tryg.

Han råber nemlig proceduren ud i retslokale 27.

Og udtaler alle ordene m-e-g-e-t t-y-d-e-l-i-g-t og ´med ´tryk ´på ´hvert ét órd.

På et tidspunkt er han nærmest tæt på hysterisk.

Det må være fordi, han skal ruste sig selv.

Ligesom krigere råber for at holde sig selv og sine handlinger ud.

Og når soldater slår ihjel og råber som vilde dyr i akten.

Det er da godt nok også en slem smøre, han lirer af.

JPEG - 201.4 kb
Dvæl lige et øjeblik på denne udsigt over de kurdiske bjerge; det giver styrke! foto:lilsim

Crescendo af løgne

Indholdet kender vi.

Oven i de velkendte anklager og dokumentationer, fremkommer den unge politiass’ med den ene uhyrlige påstand efter den anden. Løgne draget af konspiratoriske konklusioner ud fra vidneudsagn.

Han forsøger fx at oppiske en skræmmekampagne omkring ROJ TV´ sendetilladelse fra Radio- og TV Nævnet ved at påstå, at ROJ TV ikke lever op til tilladelsens krav og betingelser.

Løgn og latin.

Radio og TV Nævnet har frikendt stationen fire gange, senest i sommer.

Så nu er Fætter JB (kodenavn for politiassessoren ;-) også blevet medieekspert! Ser man det. Men så skal han vel også kunne læse indenad, og forstå de komplicerede regler for en satellit-station.

Hvorfor har anklager så ikke indkaldt Christian Scherfig, formanden for Radio og Tv Nævnet, som vidne?

(var det måske derfor, at anklagemyndigheden var imod at forsvarsadvokat Bjørn Elmquist skulle få netop denne hoved-kilde og myndighedsperson til at udtale sig om gyldigheden af ROJ TV?)

JPEG - 193.4 kb
foto:lilsim

Havde Z´odyssé et mål?

Senere forsøger den muntre Fætter JB, der hele tiden smiler ud til ”sin mor og søster”, at ophøje anklagers kronvidne Z til nærmest et geni. Selvom alle har oplevet Z´ fire dage i vidneskranken, som en meget tåget, psykisk uforståelig og hele tiden omskiftelig personlighed.

Tekst redigeret ud 14. dec/11, se nærmere nederst***

JB forsøger at bevise, at fordi hele anklagemyndighedens bevisførelse passer som hånd i handske til Z´ forklaringer, så er det sandt.

Kunne det være, at anklagemyndigheden har bygget bevisførelsen op omkring deres kronvidne?

Det var jo Z, som sad og sang inde på Politigården allerede i 2006, to måneder før han tog til PKK-lejren og foto-dokumenterede denne, for herefter at starte på sine systematiske tyverier af computerdata og hemmeligt optage samtaler af sine kolleger og samarbejdspartnere. Og til sidst igen ender Z op hos politiet, efter sin odyssé for at aflevere sit gods.

Politisk bestemte terrorlister

Senere igen, udtaler JB højt og t-y-d-e-l-i-g-t, at ”det er en administrativ beslutning, at PKK og andre, som fx FARC er på terrorlister rundt om i verden.
JA. Det er nemlig politisk bestemt!

JPEG - 181.7 kb
foto:lilsim

Troværdighedsproblem

JB indrømmer også gladelig og stadig råbende, at CTA-rapporterne (PET’s Center for Terroranalyse) er lavet ud fra åbne kilder. Som om. Han forsøger at fortælle os, at de derfor er særligt troværdige, fordi så er de jo ikke farvet af nogen!

HJÆLP! SOS! RING til nogen!

En politiassessor forsøger at overbevise os om, at amerikanske og tyrkiske kilder, som fx CIA og The National Counterterrorism Center (NCTC) er troværdige!

‘Den største sorg i verden her, er dog at miste den, man har kær

Igen og igen opremser JB tal på dræbte tyrkere i de ulykkelige sammenstød, der finder sted mellem kurdere og tyrkisk militær. Men han nævner ALDRIG tallet på dræbte kurdere. Er de ikke borgere i Tyrkiet? Tæller deres død ikke?

Det er ulykkeligt, det her. Det er så uhyrligt og grimt.

Og værre bliver det, da han begynder at håne kurdere for, at de sørger over deres faldne og døde.

Anklager latterliggører tv- og videoklip, hvor kurdere mindes de faldne, og anklager kalder det ”stærkt glorificerende”.

Anklager sammenligner musikvideoer, der fortæller om dræbte kurdere, også mennesker, der i desperation har taget deres eget i liv, på linje med Al-Qauda´ Jihad-videoer.

Han gør nar af kurdernes ”troskab til Apo” (Öcalan´kælenavn).

Man burde da som mindste krav have en smule viden, indsigt og erfaring med livet, når man skal stå der i retten og udtale sig om mennesker, der i årtier lever med likvideringer, drab, fængslinger, totur og undertrykkelse.

JPEG - 251.1 kb
foto:lilsim

At hylde en martyr er ikke at hovere over de dødes gerninger. Det er en stor sorg over at have mistet et menneske, man holder af. Den smerte forsvinder aldrig. Derfor græder du og hylder du.

Men JB ej forstå.

Han har nok ikke været i hjem, hvor martyr-billederne hænger på bare betonvægge som gabende sår.

Han har nok heller ikke set mødre græde over deres sønner, som har måttet lade livet til kampen.

Han har nok ikke siddet med ved en begravelsesceremoni på et bart betongulv i et rum med 18 grædende kvinder og børn.

Han har nok ikke set hadet i øjnene på de mænd, der kommer tilbage fra fængslet efter de har været hængt op i bagudrettede arme.

Eller set det smadrede blik i de mænds øjne, som ikke klarede det og gik i stykker indeni. Og blev vanvittige af deres konstante mareridt.

Jeg kan ikke tage det!

Det er for stupidt. For uværdigt.

JPEG - 125.2 kb
foto:lilsim

Hvordan kan man have sådan en anklagemyndighed?

Han tillader sig også at forsøge at bortforklare den internationale FN-bestemmelse om, at oprør mod en undertrykkende statsovermagt ikke er terror – det er lovligt oprør, men det gælder ikke i en dansk domstol. Når man er sigtet efter terrorloven.

Han vender Gud-hjælpe-mig også Daniella Kuzmanovic´ redegørelse om det kurdiske folks undertrykkelse til et ”forholdene er blevet bedre for kurderne”, når hele redegørelsen er én lang manifestation for ROJ TV´ eksistensberettigelse – idet hun klart og tydeligt fremlægger bevis for, at det kurdiske folk i den grad er undertrykt i Tyrkiet.

SKAM JER, anklagemyndighed!

Det er utilstedeligt, det her.

I håner og fornærmer det undertrykte kurdiske folk!

I taler kun om det tyrkiske folk – og nævner ikke kurderne.

JPEG - 217.4 kb
foto:lilsim

Anklagemyndigheden snubler i egen ensidighed

Gang på gang tager politiassessoren fat på de argumenter, forsvarer har brugt i løbet af retssagen. Men nu forsøger anklager at vende det gode til det onde.

Fx udtaler politiass´ JB, at anklager da ikke benægter at ROJ TV´ sendeflade indeholder mange andre gode og nyttige programmer, som børneprogrammer og ”Sundhed”, hvis danske læge-redaktør tidligere var inde og vidne i Byretten.

-  Vi indrømmer, at vi kun har vist en promilledel. Men sådan må det nu være!

Konkluderer den statsansatte og advokatuddannede politiassessor.

Lige Bjørn Elmquist´ argument, om at anklagemyndigheden kun fokuserer på 0,3 promille af den samlede sendeflade på ROJ TV.

Og så hævder JB, at promilledelen er ”ekstremt ensidig” og ”stærkt propaganderende”, ja nærmest ”som nordkoreansk tv”.

-  Er det ikke lidt ensidigt, fætter JB?

I øvrigt var ”ensidigheden” det argument, man i et WikiLeaks lækket mødereferat kan læse, at en embedsmand lancerede som ”en ny idé til at fælde ROJ TV”. Diplomatgruppen ledte åbenbart efter nye idéer til at få lukket tv-stationen.

I dag hørte så vi så idéen udfoldet. Men holder den i 0,3 promille af en sendeflade?

JPEG - 220 kb
foto:lilsim

Forfejlet konklusion

Med hensyn til de mange dokumenter, anklagemyndigheden hævder afslører sammenhænge mellem ROJ NV og PKK, som er kommet i deres hænder via ransagninger og ved simpelt tyveri af Z, påstår JB, at den ”digitale sladrehank” i en computer (den funktion, som viser et ejerskab ved oprettelsen af et dokument) altid afslører, hvem der er ophavsperson til dokumentet.

NÅ. Så har min bror altså skrevet alle mine dokumenter, for han står anført som ”forfatter”.

Beruset af hån og løgne

Jakob Buch-Jepsen råber i ét rablende væk.

Han håner repræsentant for tiltalte, direktør Imdat Yilmaz, for sit uddannelsesniveau. Han forsøger at fornedre og udpensler direktørens mangler. Og kaster smuds i flæng mod studieværterne fra ROJ TV.

Alle får et fur. Også den tidligere bestyrelsesformand og de to revisorer, som alle tre har været i vidneskranken tidligere.

JPEG - 240.4 kb

Nu mener politiassessoren pludselig, at de alle lyver!

Han påstår, at når Henrik Winkel på en lydfil, hemmeligt optaget af Z, svarer Z med et ”Hmmm” eller et ”Ja …. PKK”, når Z rabler sine mærkelige og tågede forklaringer om PKK af midt i sætninger om regnskaber og manglende bilag, så er det en PKK-tilkendegivelse.

Det er jo nonsens. Hvordan svarer man en person, som gentager sine fobier som mantraer? Ja, jo, jo, eller nå, mener du det? Jo, ja. ”Månen er en ost”, ”jo, en ost”, svarer man måske så.

Findes der velhavende kurdere?

Og så er der jo historien om den velhavende forretningsmand, Ibrahim Ayaz …… det må være svært at kapere, at en mand, der selv har skabt sin formue og oveni købet er kurder, har så mange penge og samtidig en samvittighed, der gør, at han stod ved Öcalans side i Kenya, da han blev fanget af israelske specialtropper.

Man kan næsten se, hvor ondt det gør på en politiassessor at skulle kapere det faktum.

Ligesom Ibrahim i CTA-rapporten også bliver udråbt til at være narkobaron.

At manden er en succesfuld forretningsmand, der tjener sine penge på blandt andet hotelvirksomhed, er slet ikke en valgmulighed i dette univers.

Kan du ikke selv høre det, Fætter JB? Du er ude på så tynd is, at den må være kunstig for at kunne bære.

Bødekrav og nul sendetilladelse

Til slut i anklagemyndighedens procedering, overtager Anders Riisager proceduren for at forklare, hvordan det hele nu virkelig hænger sammen juridisk: med terrorloven holdt op imod den dokumentation, de har fremført over 28 retsmøder, krydret med deres konkluderende løgne.

Anklager forsøger også at foregribe forsvarerens eventuelle påstande om, at Tyrkiet ikke er et demokratisk land, med at sige, at det ved han da gooodt!

Men der eksisterer ikke noget land, der hedder Kurdistan; derfor er der ikke noget lovligt kurdisk oprør, når Kurdistan ikke eksisterer.

Siger vicestatsadvokat Anders Riisager, iført knaldsort jakkesæt og lysegult bredmavet slips.

-  Det er ikke strafbart at tale positivt om PKK, fortsætter anklageren, hvorefter han understreger, at når ROJ TV omtaler den kurdiske oprørsbevægelse PKK, er der tale om propaganda – og ikke sympatitilkendegivelser.

Til skræk og advarsel proklamerer anklager, at selskaberne hver skal have bøder på 10 millioner kroner og en konfiskation af sendetilladelsen oveni.

Forsvarsadvokat Bjørn Elmquist fremfører sin procedure onsdag 14. december klokken 9.00, bemærk fremrykket tidspunkt!

Domsafgørelsen forventes primo 2012.

JPEG - 201.9 kb
foto:lilsim

***Man må gerne optage samtaler hemmeligt, bare man selv deltager i samtalen.
Straffeloven §263 siger: ” …. med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget …. ved hjælp af et apparat hemmeligt aflytter eller optager udtalelser, fremsat i …. telefonsamtaler, som han ikke selv deltager i, eller hvortil han uberettiget har skaffet sig adgang.”
Læs mere i Lovbasen på update.dk

Dette er teksten, der er udredigeret pr. 14. dec/11:
"JB siger faktisk, at det er helt ok, at Z har lavet hemmelige lydoptagelser af sine kolleger – selvom den slags virksomhed er strafbar!
Hvad sker der lige for en statsansat politiassessor?
Aspirerer han til en ansættelse i det tyrkiske retssystem med al den fantasi?"

Annonce