10. december 2011 - 0:52

Anklagers procedure er én lang stupid hån og fornærmelse mod det undertrykte folk, kurderne

På 29. retsmøde, dagen for anklagers afgørende procedure, har anklagemyndighedens politiassessor Jakob Buch-Jepsen taget ”sin mor” med. Og ”sin lillesøster”.

Sådan ser det i al fald ud fra de billige tilhørerpladser, idet han gang på gang vender sig med øjenkontakt mod ”sin familie”, der sidder på forreste række af tilhørerpladserne, under hele først del af proceduren indtil frokostpausen, som for at få deres anerkendelse og føle sig rolig og tryg.

Han råber nemlig proceduren ud i retslokale 27.

Og udtaler alle ordene m-e-g-e-t t-y-d-e-l-i-g-t og ´med ´tryk ´på ´hvert ét órd.

På et tidspunkt er han nærmest tæt på hysterisk.

Det må være fordi, han skal ruste sig selv.

Ligesom krigere råber for at holde sig selv og sine handlinger ud.

Og når soldater slår ihjel og råber som vilde dyr i akten.

Det er da godt nok også en slem smøre, han lirer af.

JPEG - 201.4 kb
Dvæl lige et øjeblik på denne udsigt over de kurdiske bjerge; det giver styrke! foto:lilsim

Crescendo af løgne

Indholdet kender vi.

Oven i de velkendte anklager og dokumentationer, fremkommer den unge politiass’ med den ene uhyrlige påstand efter den anden. Løgne draget af konspiratoriske konklusioner ud fra vidneudsagn.

Han forsøger fx at oppiske en skræmmekampagne omkring ROJ TV´ sendetilladelse fra Radio- og TV Nævnet ved at påstå, at ROJ TV ikke lever op til tilladelsens krav og betingelser.

Løgn og latin.

Radio og TV Nævnet har frikendt stationen fire gange, senest i sommer.

Så nu er Fætter JB (kodenavn for politiassessoren ;-) også blevet medieekspert! Ser man det. Men så skal han vel også kunne læse indenad, og forstå de komplicerede regler for en satellit-station.

Hvorfor har anklager så ikke indkaldt Christian Scherfig, formanden for Radio og Tv Nævnet, som vidne?

(var det måske derfor, at anklagemyndigheden var imod at forsvarsadvokat Bjørn Elmquist skulle få netop denne hoved-kilde og myndighedsperson til at udtale sig om gyldigheden af ROJ TV?)

JPEG - 193.4 kb
foto:lilsim

Havde Z´odyssé et mål?

Senere forsøger den muntre Fætter JB, der hele tiden smiler ud til ”sin mor og søster”, at ophøje anklagers kronvidne Z til nærmest et geni. Selvom alle har oplevet Z´ fire dage i vidneskranken, som en meget tåget, psykisk uforståelig og hele tiden omskiftelig personlighed.

Tekst redigeret ud 14. dec/11, se nærmere nederst***

JB forsøger at bevise, at fordi hele anklagemyndighedens bevisførelse passer som hånd i handske til Z´ forklaringer, så er det sandt.

Kunne det være, at anklagemyndigheden har bygget bevisførelsen op omkring deres kronvidne?

Det var jo Z, som sad og sang inde på Politigården allerede i 2006, to måneder før han tog til PKK-lejren og foto-dokumenterede denne, for herefter at starte på sine systematiske tyverier af computerdata og hemmeligt optage samtaler af sine kolleger og samarbejdspartnere. Og til sidst igen ender Z op hos politiet, efter sin odyssé for at aflevere sit gods.

Politisk bestemte terrorlister

Senere igen, udtaler JB højt og t-y-d-e-l-i-g-t, at ”det er en administrativ beslutning, at PKK og andre, som fx FARC er på terrorlister rundt om i verden.
JA. Det er nemlig politisk bestemt!

JPEG - 181.7 kb
foto:lilsim

Troværdighedsproblem

JB indrømmer også gladelig og stadig råbende, at CTA-rapporterne (PET’s Center for Terroranalyse) er lavet ud fra åbne kilder. Som om. Han forsøger at fortælle os, at de derfor er særligt troværdige, fordi så er de jo ikke farvet af nogen!

HJÆLP! SOS! RING til nogen!

En politiassessor forsøger at overbevise os om, at amerikanske og tyrkiske kilder, som fx CIA og The National Counterterrorism Center (NCTC) er troværdige!

‘Den største sorg i verden her, er dog at miste den, man har kær

Igen og igen opremser JB tal på dræbte tyrkere i de ulykkelige sammenstød, der finder sted mellem kurdere og tyrkisk militær. Men han nævner ALDRIG tallet på dræbte kurdere. Er de ikke borgere i Tyrkiet? Tæller deres død ikke?

Det er ulykkeligt, det her. Det er så uhyrligt og grimt.

Og værre bliver det, da han begynder at håne kurdere for, at de sørger over deres faldne og døde.

Anklager latterliggører tv- og videoklip, hvor kurdere mindes de faldne, og anklager kalder det ”stærkt glorificerende”.

Anklager sammenligner musikvideoer, der fortæller om dræbte kurdere, også mennesker, der i desperation har taget deres eget i liv, på linje med Al-Qauda´ Jihad-videoer.

Han gør nar af kurdernes ”troskab til Apo” (Öcalan´kælenavn).

Man burde da som mindste krav have en smule viden, indsigt og erfaring med livet, når man skal stå der i retten og udtale sig om mennesker, der i årtier lever med likvideringer, drab, fængslinger, totur og undertrykkelse.

JPEG - 251.1 kb
foto:lilsim

At hylde en martyr er ikke at hovere over de dødes gerninger. Det er en stor sorg over at have mistet et menneske, man holder af. Den smerte forsvinder aldrig. Derfor græder du og hylder du.

Men JB ej forstå.

Han har nok ikke været i hjem, hvor martyr-billederne hænger på bare betonvægge som gabende sår.

Han har nok heller ikke set mødre græde over deres sønner, som har måttet lade livet til kampen.

Han har nok ikke siddet med ved en begravelsesceremoni på et bart betongulv i et rum med 18 grædende kvinder og børn.

Han har nok ikke set hadet i øjnene på de mænd, der kommer tilbage fra fængslet efter de har været hængt op i bagudrettede arme.

Eller set det smadrede blik i de mænds øjne, som ikke klarede det og gik i stykker indeni. Og blev vanvittige af deres konstante mareridt.

Jeg kan ikke tage det!

Det er for stupidt. For uværdigt.

JPEG - 125.2 kb
foto:lilsim

Hvordan kan man have sådan en anklagemyndighed?

Han tillader sig også at forsøge at bortforklare den internationale FN-bestemmelse om, at oprør mod en undertrykkende statsovermagt ikke er terror – det er lovligt oprør, men det gælder ikke i en dansk domstol. Når man er sigtet efter terrorloven.

Han vender Gud-hjælpe-mig også Daniella Kuzmanovic´ redegørelse om det kurdiske folks undertrykkelse til et ”forholdene er blevet bedre for kurderne”, når hele redegørelsen er én lang manifestation for ROJ TV´ eksistensberettigelse – idet hun klart og tydeligt fremlægger bevis for, at det kurdiske folk i den grad er undertrykt i Tyrkiet.

SKAM JER, anklagemyndighed!

Det er utilstedeligt, det her.

I håner og fornærmer det undertrykte kurdiske folk!

I taler kun om det tyrkiske folk – og nævner ikke kurderne.

JPEG - 217.4 kb
foto:lilsim

Anklagemyndigheden snubler i egen ensidighed

Gang på gang tager politiassessoren fat på de argumenter, forsvarer har brugt i løbet af retssagen. Men nu forsøger anklager at vende det gode til det onde.

Fx udtaler politiass´ JB, at anklager da ikke benægter at ROJ TV´ sendeflade indeholder mange andre gode og nyttige programmer, som børneprogrammer og ”Sundhed”, hvis danske læge-redaktør tidligere var inde og vidne i Byretten.

-  Vi indrømmer, at vi kun har vist en promilledel. Men sådan må det nu være!

Konkluderer den statsansatte og advokatuddannede politiassessor.

Lige Bjørn Elmquist´ argument, om at anklagemyndigheden kun fokuserer på 0,3 promille af den samlede sendeflade på ROJ TV.

Og så hævder JB, at promilledelen er ”ekstremt ensidig” og ”stærkt propaganderende”, ja nærmest ”som nordkoreansk tv”.

-  Er det ikke lidt ensidigt, fætter JB?

I øvrigt var ”ensidigheden” det argument, man i et WikiLeaks lækket mødereferat kan læse, at en embedsmand lancerede som ”en ny idé til at fælde ROJ TV”. Diplomatgruppen ledte åbenbart efter nye idéer til at få lukket tv-stationen.

I dag hørte så vi så idéen udfoldet. Men holder den i 0,3 promille af en sendeflade?

JPEG - 220 kb
foto:lilsim

Forfejlet konklusion

Med hensyn til de mange dokumenter, anklagemyndigheden hævder afslører sammenhænge mellem ROJ NV og PKK, som er kommet i deres hænder via ransagninger og ved simpelt tyveri af Z, påstår JB, at den ”digitale sladrehank” i en computer (den funktion, som viser et ejerskab ved oprettelsen af et dokument) altid afslører, hvem der er ophavsperson til dokumentet.

NÅ. Så har min bror altså skrevet alle mine dokumenter, for han står anført som ”forfatter”.

Beruset af hån og løgne

Jakob Buch-Jepsen råber i ét rablende væk.

Han håner repræsentant for tiltalte, direktør Imdat Yilmaz, for sit uddannelsesniveau. Han forsøger at fornedre og udpensler direktørens mangler. Og kaster smuds i flæng mod studieværterne fra ROJ TV.

Alle får et fur. Også den tidligere bestyrelsesformand og de to revisorer, som alle tre har været i vidneskranken tidligere.

JPEG - 240.4 kb

Nu mener politiassessoren pludselig, at de alle lyver!

Han påstår, at når Henrik Winkel på en lydfil, hemmeligt optaget af Z, svarer Z med et ”Hmmm” eller et ”Ja …. PKK”, når Z rabler sine mærkelige og tågede forklaringer om PKK af midt i sætninger om regnskaber og manglende bilag, så er det en PKK-tilkendegivelse.

Det er jo nonsens. Hvordan svarer man en person, som gentager sine fobier som mantraer? Ja, jo, jo, eller nå, mener du det? Jo, ja. ”Månen er en ost”, ”jo, en ost”, svarer man måske så.

Findes der velhavende kurdere?

Og så er der jo historien om den velhavende forretningsmand, Ibrahim Ayaz …… det må være svært at kapere, at en mand, der selv har skabt sin formue og oveni købet er kurder, har så mange penge og samtidig en samvittighed, der gør, at han stod ved Öcalans side i Kenya, da han blev fanget af israelske specialtropper.

Man kan næsten se, hvor ondt det gør på en politiassessor at skulle kapere det faktum.

Ligesom Ibrahim i CTA-rapporten også bliver udråbt til at være narkobaron.

At manden er en succesfuld forretningsmand, der tjener sine penge på blandt andet hotelvirksomhed, er slet ikke en valgmulighed i dette univers.

Kan du ikke selv høre det, Fætter JB? Du er ude på så tynd is, at den må være kunstig for at kunne bære.

Bødekrav og nul sendetilladelse

Til slut i anklagemyndighedens procedering, overtager Anders Riisager proceduren for at forklare, hvordan det hele nu virkelig hænger sammen juridisk: med terrorloven holdt op imod den dokumentation, de har fremført over 28 retsmøder, krydret med deres konkluderende løgne.

Anklager forsøger også at foregribe forsvarerens eventuelle påstande om, at Tyrkiet ikke er et demokratisk land, med at sige, at det ved han da gooodt!

Men der eksisterer ikke noget land, der hedder Kurdistan; derfor er der ikke noget lovligt kurdisk oprør, når Kurdistan ikke eksisterer.

Siger vicestatsadvokat Anders Riisager, iført knaldsort jakkesæt og lysegult bredmavet slips.

-  Det er ikke strafbart at tale positivt om PKK, fortsætter anklageren, hvorefter han understreger, at når ROJ TV omtaler den kurdiske oprørsbevægelse PKK, er der tale om propaganda – og ikke sympatitilkendegivelser.

Til skræk og advarsel proklamerer anklager, at selskaberne hver skal have bøder på 10 millioner kroner og en konfiskation af sendetilladelsen oveni.

Forsvarsadvokat Bjørn Elmquist fremfører sin procedure onsdag 14. december klokken 9.00, bemærk fremrykket tidspunkt!

Domsafgørelsen forventes primo 2012.

JPEG - 201.9 kb
foto:lilsim

***Man må gerne optage samtaler hemmeligt, bare man selv deltager i samtalen.
Straffeloven §263 siger: ” …. med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget …. ved hjælp af et apparat hemmeligt aflytter eller optager udtalelser, fremsat i …. telefonsamtaler, som han ikke selv deltager i, eller hvortil han uberettiget har skaffet sig adgang.”
Læs mere i Lovbasen på update.dk

Dette er teksten, der er udredigeret pr. 14. dec/11:
"JB siger faktisk, at det er helt ok, at Z har lavet hemmelige lydoptagelser af sine kolleger – selvom den slags virksomhed er strafbar!
Hvad sker der lige for en statsansat politiassessor?
Aspirerer han til en ansættelse i det tyrkiske retssystem med al den fantasi?"

Kommentarer

@Lillian: Tak for referat. Du gør dit arbejde godt som presse- og informationsmedarbejder på ROJ TV.

Retsvæsnets villighed kender tilsyneladende ingen grænser.......

håber mine ord bliver gjort til skamme......

Nogen skal være vidner. Nogen skal fortælle om retssagen mod ROJ TV fra deres side. Jeg forsøger at være de undertrykte kurderes stemme. Ingen andre i Danmark dækker denne sag set med deres øjne. Mine kilder er humanitære organisationer, der overvåger undertrykkelse og menneskerettigheder, som fx Thomas Hammarberg, kommisær for menneskerettigheder i EU-rådet, menneskerettighedsorganisationen IHD, m. fl. Mine kilder er mit kurdiske netværk og min egen sunde fornuft og retfærdighedsfølelse. Der er så rigeligt med andre, som bare løber samme vej: ”PKK er terrrorlisten i EU, derfor skal de danske domstole afgøre, om PKK er en terrororganisation og om ROJ TV bliver styret af dem og derfor opildner til terror”. Men der er ikke mange, der spørger: Hvorfor er PKK anbragt på den terrorliste? Hvad er det eg. der forgår i Tyrkiet med kurderne?’ Hvordan er situationen for kurderne? Laver de oprør eller terror? Og hvorfor kalder den tyrkiske stat en kamp om basale rettigheder for terror? Det er jo ikke fordi, det er så svært at bedømme med egen almindelig sund fornuft og undersøgelser af sagen. Informationerne ligger lige for i de medier, der ikke er styret af Erdogan og du kan også bare selv tage til Kurdistan og se for dig selv. Men hvorfor kæmper anklagemyndigheden så indædt og aggressivt for at få ROJ TV dømt? ROJ TV er det eneste medie, der ucensureret rapporterer fra konflikterne mellem staten og de undertrykte. Alle andre tyrkiske medier er statskontrolleret. Prøv bare at kommentere på en tyrkisk avis – det får du nemlig ikke lov til, uden kontrol og censur. Eller hvorfor ville Tyrkiet for nylig boykotte Ritzaus, der nægtede at kalde PKK for en terrororganisation, men konsekvent benævnte dem ”en oprørsbevægelse”? Hvorfor er det så vigtigt for den danske stat, der ellers bryster sig så globalt af ytringsfriheden, overhovedet at sigte ROJ TV? Radio- og tv nævnet har jo frikendt dem 4 x. Hvorfor er det så vigtigt, at sigte dem efter straffeloven? Hvorfor?

Lige så politisk denne sigtelse er, lige så skal dommen så være, nemlig:

Fri presse- og ytringsfrihed for ROJ TV!

Giv kurderne deres basale rettigheder, så som fri presse- og ytringsfrihed, modersmål og brugsret af det kurdiske sprog, frigivelse af alle politiske fanger, PKK væk fra terrorlisten, stop af alle militære operationer.

Jeg spørger jer, der læser disse ord:

Hvorfor er det så vigtigt for den danske stat, om PKK er en terrororganisation eller ej, og om ROJ TV er deres talerør? HVORFOR? Hvad er det Tyrkiet har og vil give Danmark til gengæld for at få ROJ TV lukket? Hvorfor presser den tyrkiske stat så meget på og hvorfor ”lystrer” Danmark? Hvorfor er denne sag så vigtig for Tyrkiet?

@Lillian: Naturligvis er det godt, at du fortæller dine oplevelser videre. At du så gør det som propagandist for ROJ TV er underordnet. Du har din ytringsfrihed til det, og med det sagt vil jeg sige, at også kurderne skal have deres ytringsfrihed. Jeg siger bestemt ikke, at Tyrkiet er uden skyld i kurdernes problemer. Men at PKK bruger vold og terror(bomber og attentater), er lige så slemt som når tyrkisk militær bruger militær magt over for civile. Jeg har sikkert overset en masse nuancer, som du kender meget bedre.

For god ordens skyld skal jeg lige slå fast, at jeg ikke propaganderer for PKK. Jeg forsøger at formidle om forholdene for kurdere set fra en anden side og belyser det journalistisk.

@Adam: Jamen er der nu i virkeligheden beviser for, at "PKK bruger vold og terror (bomber og attentater)"?

Er du nu sikker på, at det ikke bare er propaganda, som helt bevidst sker, for at gøre PKK til ”terrorgrupper”?

Mine kilder fortæller og skriver nemlig noget andet, blandt andet, at der i Tyrkiet findes kræfter, som udfører terror og beskylder PKK for det, læs fx denne historie om landsbyvagter, der indrømmer drab og terror, PKK har været beskyldt for, hos Bianet: http://www.bianet.org/english/minor...

Og der findes mange andre tilfælde, som en research kunne fortælle dig.

Og hvorfor skulle jeg betvivle Murat Karayilan, leder af PKK, som udtaler sig i både TV 2 og Politiken, og siger, at PKK ikke har anbragt bomber for at ramme civile siden 98?

Hvorfor skulle jeg vælge ikke at tro på Karayilan, når han siger:
-  Hvad vil du gøre, når du bliver angrebet? Ja, så forsvarer du dig. Det er hans forklaring på, hvorfor der stadig er kampe mellem tyrkisk militær og HPG (Folkets Hær (PKK).

Han siger også, at PKK vil have fred, og at de hele tiden har en udstrakt hånd fremme mod magthaverne for at slutte fred. Men det vil staten ikke, siger Karayilan.

Hvad skal jeg så tro?

Jeg kan finde dig mange, mange historier – hvis du og jeg havde tid – der kan vise dette forhold.

Hvorfor skulle jeg ikke tro på de beretninger fra medier og netværk?

Hvorfor skal der hele tiden sættes spørgsmålstegn ved de gode hensigter fra PKK eller bare fra kurdere, når de nu siger, at det er sådan, det forholder sig?

Hvorfor ikke forsøge fred?

@Lillian: Jeg er grundlæggende ikke uenig med dig. Naturligvis skal man forsøge fred. Og jeg er bekendt med, at PKK har undergået en forvandling. Jeg må læse lidt mere op på det, hvis jeg skal bidrage med nuancer vedr. terror-problematikken.

Dog vil jeg mene, at du ikke belyser sagen og selve retssagen på journalistisk vis. Dertil er du alt for farvet, hvis altså du og jeg er enige om, at journalistisk som udgangspunkt skal være tilstræbt objektiv. Men det er godt, du formidler fra retssagen, når nu der ikke er andre, der kan eller vil.

@Adam Det her er en blog... blogge har ikke det formaal at tilstraebe at vaere objektivt journalistiske.

Kampagne for ROJ TV: Vend dit profilfoto 180 grader!

På sociale medier, som Facebook og Twitter, vender folk nu deres profilfoto 180 grader i sympati med tv-stationen ROJ TV. Derfor har jeg også vendt mit, både her på Modkraft og på min twitterprofil, modkraftlil.

Du kan læse mere om aktionen hos Nudem"Vend dit billede 180 grader for ROJ TV"

منتديات توب عرب لكل العرب منتديات ترفهيه وعامه للنقاش توب عرب افلام

منتديات توب عرب لكل العرب منتديات ترفهيه وعامه للنقاش توب عرب

Kære debattører, der er slettet et indlæg som ikke holder sig til debatreglerne på Modkraft.

Venligst,

Ulrik S. Kohl

redaktør

@Ulrik, Når blog-ejeren selv kalder andre mennesker stupide, må det have været noget af et grimt indlæg, siden det blev slettet.

kære Lillian

jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne udtrykke min taknemlighed på anden vis, end blot et enkelt tak, men ikke desto mindre skal du bestemt have sådan et og 1000 af samme slags, for din dækning af retssagen, kurdernes sag, og for at være en form for vores ’’stemme’’ i det hele taget.

Det kan til tider føles som om vi ingen venner har i hele verden, og det er svært ikke at lade sorgen fylde hele ens liv- især når man gerne vil bevare en sund portion indsigt i hvad der sker i ens hjemland, og med ens folk og familie. Det er svært at læse og høre, den hånen der er fra folk og fæ, omkring kurderne og deres eksistens, men enkeltstående tilfælde som dig/dette kære Lillian, giver lidt mere lys, lidt mere håb og sidst men ikke mindst lidt mere tro på at man bliver hørt og at medmenneskeligheden ikke er en gammel skrøne men at den lever endnu- blot i mennesker som dig!

Tak og atter tak.

Hvilke lande er det egentlig, at området Kurdistan overlapper, og har de et fælles mål i de områder, eller blot et fælles medie, som en dansker kan forstå (evt på engelsk?).

Nytårsnat ... sidder på Læsø og læser @Vmsb1’s indlæg .... og lytter til Mikael Wiehe, der synger "En sang til Modet" .... og erdogan og militæret i tyrkiet har bombet i de kurdiske områder .... "over mine øjne", kære venner, vi overgiver os aldrig og de vinder aldrig, uanset hvad. De undertrykte har altid ret. LONG LIVE ROJ TV, som bliver frikendt 10. januar 2012!