Annonce

4. juli 2011 - 4:21

Tour de Human Rights Iran 2011

JPEG - 75.5 kb
Den iransk/norske aktivist, Suleyman Chokali har planlagt at cykle 2200 kilometer i protest mod det iranske styre. foto:privat

Selvom overtrædelser af menneskerettighederne i Iran synes uoverkommelige at rumme for et menneske – med 166 henrettelser og 170 sårede eller dræbte i første halvår af 2011 (ifølge den kurdiske menneskerettighedsorganisation KMMK) – har den iransk/norske aktivist Suleyman Chokali startet sit helt eget one-man-Tour de France: Han vil cykle budskabet om overtrædelserne af menneskerettighederne i Iran gennem Europa til EU-Parlamentet i Bruxelles.

Som eksempel fremhæver Suleyman Chokali menneskerettighedsforkæmperen og forfatteren Mohammad Sadiq Kaboudvand.

Mohammad Sedigh Kaboudvand er grundlægger af Kurdistan Human Rights Organization (KMMK), journalist og leder af ugebladet Payame Mardom (The Message of the People). Han kæmper mod det iranske regimes racemæssige og nationale apartheid i Kurdistan.

Han blev fængslet i juni 2007, dømt til 11 års fængsel for at have stiftet organisation KMMK og sidder nu i det berygtede fængsel Evin i Tehran.

I januar blev han nomineret til at modtage Nobels Fredspris 2011.

JPEG - 36.6 kb
Mohammad Sedigh Kaboudvand blev fængslet i juni 2007, dømt til 11 års fængsel for at have stiftet den humanitære organisation KMMK og sidder nu i det berygtede fængsel Evin i Tehran. foto: Amnesty

Cykling mod undertrykkelse

Sulayman Chokali mener, at fordi det internationale samfund ikke gør nok for at lægge pres på de iranske myndigheder, når de fængsler mennesker på grund af deres politiske overbevisning, mening eller religiøse tro, er det nærmest en opmuntring til det iranske styre om at blive ved med at fængsle, torturere og henrette samvittighedsfanger.

Ved at cykle gennem Europa håber Chokali på at kunne få mennesker til at protestere mod det iranske styres undertrykkelse af mennesker. Han opfordrer os til gå ind på internettet og afgive vores stemme til støtte for nomineringen af Mohammad Sadiq Kaboudvand til at modtage dette års Nobels Fredspris.

Læs mere om hvordan du kan give din støtte til Mohamad Sedigh Kaboudwand’s kandidatur til Nobels Fredspris 2011.

JPEG - 94 kb
Fredag 1. juli ankom Sulayman Chokali til Københavns Rådhusplads. Cykelaktivisten er selv politisk flygtning fra Iran, der for bare ni måneder siden fik politisk asyl i Norge. Han har studeret geografi i Iran, har arbejdet som lærer et par år i Irak, før han kom til Norge, hvor han nu har fået et nyt hjem og er ved at lære det norske sprog. foto:privat

Læs mere om projekt ”Cycling form Norway to Belgium” på Suleyman Chokalis Facebookside

Læs mere på Amnesty International’s website

Læs om overtrædelse af menneskerettighederne i Iran på Kurdistan Human Rights Organization

Læs mere på Human Rights in Iran

Annonce