Annonce

21. juni 2012 - 21:49

Modkraftblogger optræder i Yoko Ono kunstprojekt

Med en enkelt tweet lykkedes det modkraftblogger Lillian Simonsen at blive synlig i verdenskunstner Yoko Onos seneste kunstprojekt #SMILESFILM , der indgår i kunstnerens retrospektive udstilling med åbning tirsdag aften på The Serpentine Gallery i London.

Den danske journalist Lillian Simonsen bruger flittigt det sociale netværk Twitter og den venstreorienterede netportal MODKRAFT til at få offentlighedens opmærksomhed rettet på den uretfærdige behandling af det kurdiske folk i verden.

I går fik hun på én gang opfyldt sin både journalistiske og aktivistiske ambition:

Hendes profil-foto fra twitter-identiteten ”@modkraftlil” blev vist i en reportage på BBC onsdag aften i forbindelse med Miranda Sawyers reportage på åbningen af Yoko Onos udstilling TO THE LIGHT i programmet The Culture Show.

Og dermed har hun måske opnået, at den kurdiske sag bliver disponeret ud i  verden via Yoko Ono, der alene på Twitter har 2.488,653 følgere (personer, der abonnerer på hendes tweets=udsagn).

Se reportagen hos BBC ”Yoko Ono at Serpentine Gallery, London with Miranda Sawyer on BBC TV's The Culture Show‬”, vist 1. gang på 20, juni 2012.

varighed: 5:28, @modkraftlils profilfoto optræder 5:04 i BBC-reportagen.

Yoko Ono var med til at vække min kunstneriske bevidsthed

Tweeten, der banede vej til Yoko Ono, så således ud og blev afsendt fredag 15. juni klokken 12.52 PM. Destinationen er angivet til at være Silkeborg, Jylland – hæng jer ikke i det! Fordi det var den eneste valgbare angivelse af sted i DK for bloggeren på det tidspunkt, forklarer hun.

@yokoono Yoko Ono awoke my artistic consciousness as a 13-year-old, and still: ‪#smilesfilm‬ ‪#Kurdistan‬ ‪#TwitterKurds‬ pic.twitter.com/9JDdSyd1

Give peace a chance – også til kurderne

11.957 mennesker har allerede klikket sig ind for at se Yoko Onos opfordring til smil.

Yoko Onos fredsbudskab:

Think peace

Act peace

Respect peace

And imagine peace


@yokoono 's profilfoto på TWITTER

Info om kunstneren

”Yoko Ono er en af verdens mest berømte ukendte kunstner i verden”, skulle John Lennon en gang have udtalt om sin hustru og makker gennem mange år.

Hendes budskab har siden 60’erne været ”fred i verden”.

Hun er erklæret konceptkunstner siden 60’erne, hvor hun dannede par med X-Beatles-medlemmet John Lennon.

Deres sang ”Give Peace a chance” blev og er stadig en af de mest brugte fredssange. Den blev kendt og brugt under de store protestmarcher mod Vietnamkrigen.

POWER TO THE PEOPLE

Yoko Ono har flere gange været i Danmark

Følg ‏‪@yokoono på Twitter – for fred i verden!

SMIL og du er på!

Du kan også være med i Yoko Onos kunstprojekt #smilesfilm, hvis sigte er at få så mange smilende mennesker fra hele verden med.

Eneste krav er: at du smiler!

Send en tweet med dit smilende kontrafej og vær med i det verdensomspændende kunstprojekt med budskabet om fred i verden.

 

 

Annonce