Annonce

27. februar 2013 - 0:32

Man vil da vise at man tager fra de fattige

Lanceringen af vækstpakken, selskabsskattenedsættelsen og garantien til AP. Møller om skattestop i 30 (!) år er ikke til at tage fejl af .

VI får vækstpakken lige efter at det er bebudet at kontanthjælpen skal skæres ned og samme skæbne vil overgå SU'en.

Det fortælles man vil finansiere at selskaberne skal betale mindre i skat  netop ved at spare på de to nævnte overførselsindkomster og så lige tage nogle promillers lavere vækst i de offentlige udgifter i det hele taget.

 

Koblingen mellem pengene der går fra dem på overførselsindkomst og selskaberne er interessant. Spillet handler ikke mindst om at være tydelig, og regeringen vil åbenbart gøre det klart, at man ikke bare vil fortsætte VK's økonomiske politik, men man vil sandelig også skærpe den.

 

Det var alt andet, end det man forventede af en regering med deltagelse af Socialdemokraterne og SF.

 

Regeringens påstande om at når selskabernes skat kommer ned  vil det give flere job føres frem med argumenter, der er så letbenede at regeringsrepræsentanterne ikke engang selv gider folde dem ud. - De andre gør det jo også, mener Corydon. Men det er noget nyt at han siger det. For kun seks måneder og seks dage siden erklærede Cordyon ellers at international konkurrence om at sætte selskabernes skat ned  var ”en kamp man var dømt til at tabe” (Politikens kronik den 20.08.2012)

 

Der er meget der tyder på at regeringens manøvre handler om at sende signaler om højreorientering. De forventninger, nogen måske havde til særligt Socialdemokrater og SF, skal manes ordentligt i jorden.

 

Et skræmmende perspektiv.

Og det er endnu mere skræmmende at Corydon og co. åbenbart regner med at vinde popularitet på det. Yderligere gys bliver det til når man erfarer at at Los største forbund (særligt dem med mange privatansatte) er så skræmte, at sige ja til vækstpakken. Der pånødes dem lort, og de svarer tak for mad!

 

Hvordan kan det gå til at en sådan borgerlig tænkning har fået overtag?

Regeringen regner med at blive populær på at skære ned på overførselsindkomsterne for at kunne give til erhvervslivet. Hvordan kan det gå til?

Annonce