Annonce

20. januar 2012 - 0:42

Justitsminister Morten Bødskov griber ind i ROJ TV-sagen

-  Jeg hverken kan eller vil forholde mig til den konkrete sag (ROJ TV-sagen), udtalte den lidt over 100 dage gamle justitsminister igen og igen i Folketingssalen, onsdag 18. januar 2012, i Spørgetimen, hvor Pernille Skipper fra Enhedslisten ville vide, om ministeren var enig i, at det grundlæggende i presse- og ytringsfriheden er, at lovgivningen ikke blander sig.

JPEG - 114.1 kb
Pernille Skipper (EL) og Nikolaj Villumsen (EL) stillede spørgsmål til både justits- og udenrigsministrene om ROJ TV-sagen, 18. januar 2012). Justitsministeren lød som en telefonsvarer i udu, mens udenrigsministeren lovede at være med til at kritisere Tyrkiet for deres chikane af parlamentsmedlemmer som fx Leyla Zana, hvis hjem netop blev ransaget forleden, foto:lilsim

- Ministeren går i sin egen pressemeddelelse fra 11. januar 2012, under overskriften: ”I anledning af ROJ TV-sagen”, ind og påpeger, at hvis der er huller i lovgivningen, så er ministeren indstillet på at lukke dem, citerede Pernille Skipper og konkluderede:

- Hvis ikke det er at tage stilling til en konkret afgørelse, så ved jeg sådan set ikke hvad det er!

Men lige meget hvordan Pernille Skipper formulerede spørgsmålet om en fri og uafhængig presse- og ytringsfrihed i Danmark, var ministeren for landets lovgivning ikke til at hugge eller stikke i.

Han gentog fire gange samme svar:

- Det vil ganske enkelt ikke være passende, hvis jeg som Justitsminister går ind i en drøftelse af konkrete sager, som er under behandling ved domstolene, det samme gælder spørgsmål som, endog de er generelt formulerede, er rejst under verserende retssager.

JPEG - 71.8 kb
foto:lilsim

Klokkeklar indblanding eller hvad?

Fru Pernille Skipper, som ministeren tiltalte folketingsmedlemmet for Enhedslisten, pegede på ministerens klokkeklare indblanding, som I kan læse her:

”Udtalelse fra justitsministeren og kulturministeren i anledning af sagen om ROJ-tv”, onsdag d. 11. januar 2012

Er det indblanding i en retssag, som er under behandling af domstolene?

ROJ TV fik dom i Byretten 10. januar 2012 og ankede dommen til Landsretten tre dage efter, fredag 13. januar 2012.

Annonce