Annonce

17. januar 2012 - 22:14

Der er ikke tale om terrorister, men om journalister ….

”I Sverige kan man komme i fængsel for at fantasere uhensigtsmæssigt” skriver Jan Guillou, svensk forfatter, journalist og meningsdanner, i sin seneste klumme på Aftonbladet (15. jan/12).

JPEG - 9.8 kb
Jan Gulliou har skrevet adskillige bøger omhandlende terror

I Danmark ser det ud til, at danske politikere er villige til at satse pressefriheden for terrorlovgivningen, kunne man bidrage med i en nordisk udveksling af tilfælde i det stadigt tiltagende terrorvanvid af statslige mod-tiltag.

Justitsminister Morten Bødskov og kulturministeren har nemlig været ude og varsle lovændringer for at kunne lukke ROJ TV, selvom retssagen endnu ikke er afsluttet, idet dommen fredag blev anket til Højesteret.

Jan Guillou sætter spørgsmålstegn ved effekten af antiterrorlovgivningen i Sverige, og foreslår om man ikke hellere skulle skrotte hele lovpakken med henvisning til, at den slags ikke hører hjemme i et demokrati.

I morgen i Folketinget, onsdag 18. januar klokken 14, skal justits- og udenrigsministrene svare på fire spørgsmål om ROJ TV, fremsat af Enhedslisten, se spørgsmålene hos Arbejderen i artiklen ”Ministre afkræves svar om ROJ TV og pressefrihed”

Indskrænkning af pressefriheden

-  Der er altså ikke tale om terrorister, der er tale om journalister, som dækker begivenheder i Tyrkiet og for kurdere i andre lande, sagde Pernille Skipper i Deadline, DR2, da hun og Peter Skaarup blev udspurgt om konsekvenserne af ROJ TV-dommen.

JPEG - 60.9 kb
"Husk på, at der altså ikke er tale om terrorister, men om journalister, som dækker begivenheder i Tyrkiet og for kurdere i andre lande", siger Pernille Skipper, folketingsmedlem for Enhedslisten, om ROJ TV-sagen. 18. januar stiller Enhedslisten fire §20-spørgsmål til Justits- og udenrigsministrene i Spørgetiden kl. 14.00.

-  Nu har vi sagt i Danmark, at vi begrænser, hvor meget information og hvordan den skal komme ud.

-  Lige meget hvordan man vender og drejer det, så er det en indskrænkning af pressefriheden. Og det er første gang nogensinde i historien, at man går ind og siger til en tv-station at det er forkert …. (det de gør)

Se hele Deadline-udsendelsen (10/1 2012), hvor også journalist Martin Selsøe Sørensen kommenterer fra Tyrkiet

Se forsvarsadvokat Bjørn Elmquist forklare om dommen og anken til Højesteret på TV2 Nyhederne

Læs Søren Søndergaard kommentar om EU’s terrorliste

Oplev satiren “Vi er alle terrorister”, af den tyske cabaretist Georg Kreisler

Annonce