IT-fagforeningen PROSA var til stede, da dagpengekommissionen mandag den 19. oktober holdt pressemøde i Eigtveds Pakhus nær Udenrigsministeriet. I kanalen uden for pakhuset havde aktivister spændt et banner ud mellem to både, mens folk på bredden delte flyers ud. Meningen med aktionen var at reklamere for det faglige topmøde, som finder sted i morgen, tirsdag den 20. oktober.
Udenfor Eigtveds Pakhus lignede det en almindelig grå efterårsdag, da dagpengekommissionen mandag d. 19. oktober fremlagde sit forslag til en fornyelse af dagpengesystemet. Kun et par hvide varevogne fra DR og TV2 NEWS røbede, at noget var under opsejling.
Men kort før pressemødet gik i gang, kom to små motorbåde sejlende ned gennem kanalen uden for pakhuset. I bådene sad en håndfuld aktivister med tilknytning til PROSA, som havde spændt et banner ud mellem sig, hvor der stod: »En solidarisk løsning er mulig - dagpengeforalle.dk«
Banneret var en reklame for det faglige topmøde, som finder sted på Arbejdermuseet tirsdag den 20. oktober kl. 16-18. På mødet vil tillidsfolk og andre faglige repræsentanter fra en bred række fagforeninger diskutere fagbevægelsens bud på et nyt, trygt dagpengesystem.
Læs mere om det faglige topmøde
Få minutter senere begyndte folk fra PROSA at dele flyers ud på kajen, mens en harmonikaspiller dragede folks opmærksomhed ved at spille den italienske sang Bandiera Rossa. Blandt de folk, som delte flyers ud, var PROSAs næstformand, Hanne Lykke Jespersen.
»Det her er en måde at kickstarte den proces, som for alvor går i gang med det faglige topmøde i morgen«, lyder det fra Hanne Lykke Jespersen.
Ifølge hende kommer det ikke som nogen stor overraskelse, at dagpengekommissionens forslag til en fornyelse af dagpengesystemet ikke møder bred tilslutning i fagbevægelsen:
»PROSA har hele tiden haft den holdning, at rammerne for dagpengekommissionens arbejde var for snævre. Det er ikke rimeligt at dagpengemodtagerne i almindelighed og nyuddannede i særdeleshed skal betale for et dagpengesystem, der ikke fungerer.«
Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96