Annonce

Ukraine-krise
17. juli 2014 - 16:33

USA og EU indfører nye sanktioner overfor Rusland

USA har i samarbejde med EU vedtaget strammere sanktioner overfor russiske virksomheder og banker, som reaktion på situationen i Ukraine. En »blindgyde,« lyder svaret fra Rusland, der genåbner base på Cuba.

USA's regering har onsdag i samarbejde med EU vedtaget nye sanktioner mod Rusland.

Det sker på grund af Ruslands involvering i Østukraine og den fortsatte annektering af sortehavshalvøen Krim, der tidligere var en del af Ukraine.

– I dag har jeg godkendt et nyt sæt sanktioner mod nogle af Ruslands største firmaer og finansielle institutioner (…) Vi stopper aktiviteterne i flere russiske forsvarsvirksomheder og blokerer nogle af Ruslands vigtigste finansielle banker og energivirksomheder. Disse sanktioner er betydningsfulde og er rettet til at have den maximale indflydelse på Rusland, men samtidig have mindst mulig betydning for amerikanske og vores allieredes aktiviteter, udtalte præsident Barack Obama på et pressemøde i Washington natten til torsdag.

Efter EU’s topmøde i Bruxelles onsdag aften, bliver det gjort klart at også EU agter at stoppe nye investeringer i Rusland, samt tilføje flere personer og virksomheder til deres sanktionslister.

Læs artiklen »EU og USA skærper sanktionerne mod Rusland« hos DR.

Rusland: En blindgyde

Ruslands svar på sanktionerne kom straks.  

– Sanktioner har en boomerangeffekt, og de vil uden tvivl skubbe de amerikansk-russiske forhold ind i en blindgyde og forårsage megen skade, sagde Ruslands præsident Vladimir Putin ifølge Information.

En sikkerhedskilde til nyhedsbureauet Reuters oplyser, at Rusland nu ønsker en genåbning af Lourdes-basen, en stor efterretningsbase på Cuba.

Basen var en af de mest betydningsfulde poster under den kolde krig, da russerne brugte den til at aflytte amerikanerne. Præsident Putin siges at afvise rygtet.

Læs artiklen »Medier: Rusland genåbner spionbase på Cuba« hos Ekstra Bladet.

Læs artiklen »Rusland kalder nye sanktioner mod sig uacceptable« hos DR.

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce