Den palæstiensiske modstandskvinde Leila Khaled fylder onsdag 70 år. Det markerer Dagbladet Arbejderen med interview og abonnementsfremstød.
Selvom den kendte aktivist fra den marxistiske guerillagruppe PLFP, Leila Khaled, på sin 70 års fødselsdag må erkende, at hun nok aldrig kan vende hjem til Palæstina, fortryder hun intet. Håbet om at hendes børn en dag kan leve frit i Haifa, er hele kampen værd.
Det fortæller hun i et interview med Dagbladet Arbejderen, som bringes på den palæstinensiske modstandskvindes fødselsdag onsdag den 9. april.
Avisen spørger blandt andet: Hvad er din vision for Palæstina i dag? Er en-stats-løsningen stadig realistisk?
- Ja. Mennesker har brug for værdighed. Mad. Uddannelse. Arbejde. Enhver, som krænker retten til disse grundlæggende menneskelige behov, knægter menneskerettighederne. Vores løsning på konflikten er denne: Vi ønsker blot, at FN’s resolutioner skal implementeres, først og fremmest resolutionen om retten til at vende tilbage. Det er en ret, der er slået fast af det internationale samfund, og det var meningen, at den skulle anerkendes, da Israel blev anerkendt som stat. Men hvad skete der? Israel blev anerkendt, men vi er stadig flygtninge. Vi tilbyder en humanistisk, en demokratisk løsning, hvor vi kan vende tilbage til vores hjemland så vi sammen kan bestemme vores lands fremtid. Vi er ofrene. De er anklagerne. Men selvom ofrene tilbyder en menneskelig løsning vil anklagerne ikke lade det ske, fortæller Leila Khaled.
- Der er seks millioner palæstinensiske flygtninge spredt ud over hele verden - i lejre i Syrien, Libanon og Jordan og som flygtninge i Europa. Hvis du spørger hver og en af dem, hvad deres drøm er, vil de alle svare: At vende tilbage til vores hjemland, som vi har ret til.
Dagbladet Arbejderen tilbyder adgang til hele interviewet, en chat-session med fødselaren samt en gratis bog om Leila Khaled, hvis man tegner abonnement den 9. april.
Læs mere på tidslinjen »Leila Khaled (9. april 1944-)« hos Modkraft Bibliotek.