Annonce

23. august 2008 - 20:34

Når medierne skyder homokampen ned. Og skyder på indvandrerne.

Nyhedsavisen mener på lederpladsen mandag, at man nu må stoppe »lefleri for bøsseri«, og i tirsdagens faste klumme skriver journalist Rasmus Karkov distanceret latterliggørende om den »ugentlige bøsseparade«, hvor bøsserne »svansede igen-igen«, og som han helst er foruden.

Informations lederskribent har trods alt bedre stil og beskriver over en bred kam lørdagens »bøsse-lesbiske tam-tam« som »tamt« og »trist«.

Og hvor Nyhedsavisen harper over, at der gives 300.000 kr. til en undersøgelse af homoseksuelles, biseksuelles og transpersoners levevilkår, er Information snarere kritisk over for, at Priden ikke er stor og mangfoldig nok, og at de mere kritiske homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner ikke er livsglade nok.

Det burde være anderledes, for ifølge Nyhedsavisen nyder homoseksuelle i Danmark »fuld respekt og accept«. Og som der står i Information: »de homoseksuelles forhold til samfundet er blevet total-normaliseret.«

Javel ja. Men hvor kommer den homofobi, der jo er derude, så fra? Jo, Nyhedsavisen forklarer, at de få problemer, der er »med overfald på homoer er begrænset til en flok møgunger med muslimsk baggrund«. Dagen efter kan man ovenikøbet man læse samme sted, at det er »indavlede indvandrerbander«, den er gal med.

JPEG - 263.8 kb
Enhedslistens Queerudvalg ønsker sig en Pride, der aktivt bekæmper »de racistiske fortællinger om det liberale Danmark versus de homofobe muslimer«. Sådan ser skribenter på Information og Nyhedsavisen imidlertid ikke på den sag. Fotomanipulation: Tomka Weiss (Personerne på billedet er ikke medlemmer af Enhedslistens Queerudvalg)

Det er ikke så lidt, man kan slippe af sted med, når man nu skriver om homoer. I Information formulerer lederskribenten sig lidt anderledes raffineret: Han argumenterer for, at Pia Kjærsgaard burde gå med, fordi hun end ikke behøver at argumentere for, »at [homoseksuelle] er truet på livet at nogle af de samme fanatisk-islamiske kræfter, som hun vender sig imod«.

Ja, forskellige segmenter har forskellige måder at pakke deres pointer ind og ud på. Og forskellige steder at skrive fra. På Nyhedsavisen er det nogle relativt unge heteroseksuelle brushoveder, der fyrer den af. På Information sidder der en lidt ældre bøsse og formulerer sig.

Men ikke desto mindre står den samme overordnede pointe tilbage: Her i Danmark går det godt, der er ikke nogen grund til at sende penge – de sure kan godt slappe af, og det burde politikerne også gøre. Det er bare nogle få »indavlede/fanatisk-islamiske« indvandrere, den er gal med.

Problemet er bare, at det er det jo ikke, selvom det efterhånden er en sejlivet myte, der igen og igen ukritisk hives fiks og færdig ned fra hylderne i det postmoderne og nationale supermarked.

For det første kan man vel næppe tilskrive indvandrere skylden for al diskriminerende lovgivning, mobning i skolegårde eller samfundsnormer, der direkte eller indirekte favoriserer heteroseksuel udfoldelse. Alt det, som ingen af lederskribenterne åbenbart synes, der er grund til at dykke ned i.

For det andet er der reelt meget lidt viden, hvad angår overfald og trusler mod homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner. Men de få og små undersøgelser, der er, peger på, at en ret stor del af homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner oplever diskrimination på forskellige måder, og at en ret stor del også har oplevet at blive overfaldet.

Men man ved meget lidt om, hvem der overfalder. Selvfølgelig er der indvandrere imellem, men den eksisterende viden tyder på, at det altovervejende er helt almindelige hvide, danske mænd.

At det med ret stor sandsynlighed er heteroseksuelle mænd (som dem på Nyhedsavisen), der overfalder blandt andet homoseksuelle mænd (som ham lederskribenten på Information), er en pointe man burde holde fast i.

Men det er åbenbart slet ikke det budskab, man ønsker at levere, når man færdes i redaktions- og receptionslokalerne. Her omgås man jo på mere raffinerede måder – mens man udbreder sig om hele verden.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce