Annonce

26. oktober 2013 - 11:13

Hver stemme tæller på Frederiksberg!

 

 

Plakater er noget skidt, siger hver 3. vælger. Men i partierne har vi tilsyneladende alle hørt om den anden undersøgelse, der siger, at valgplakater virker. Så byen er som sædvanligt plastret til. Også ”min by” Frederiksberg, er plastret til, og jeg har såmænd selv bidraget til byens metamorfose. Imens går vælgerne rundt og spekulerer på, hvad de egentlig skal stemme til kommunevalget, og desværre alt for ofte OM de vil stemme. Måske kan følgende lille opråb få nogle flere til stemmeurnen på Frederiksberg og i andre kommuner.

På Frederiksberg måtte vi som i så mange andre kommuner først hænge plakater op fra d. 25.10 midnat. Men flere uger inden, kunne man se, hvem der har penge. Den konservative borgmester Jørgen Glenthøjs smilende ansigt og en opfordring til at give ham din stemme møder èn ved alle bustop, hvis det ikke er en understregning af, at Frederiksberg ikke er blevet en dejlig kommune at leve i af sig selv. For har man penge, så behøver man ikke at tage sig af den slags kedelige bestemmelser, som andre partier er nødt til at respektere. Den vissengrønne farve, som kommunen i øvrigt anvender på al offentligt materiale, alle kommunale annoncer i lokalaviser og al kommunal skiltning, signalerer her, at det er en konservativ, du ser smile dig i møde.

Tilsyneladende en mand, der udstråler soliditet.

Men det konservative bystyre er bestemt ikke så solidt, som det meterhøje smilende ansigt ønsker at give indtryk af: Flertallet er væk, og de Konservative bides i haserne af LA og Venstre, som har behov for at udvise stor liberal tænkning nu op til kommunevalget. Glenthøj har haft sit flertal hjemme sammen med Venstre og de Radikale, men vil de Radikale virkelig støtte Glenthøj uanset hvad valgresultatet ellers giver af muligheder for partiet, og vil de radikale vælgere virkelig afgive deres stemmer til en lokal kandidat, der så tydeligt bevæger sig til højre i forhold til det Radikale regeringsparti parti på Christiansborg trods alt gør det?

Vil naboerne til Metrobyggeriet virkelig give sin opbakning til en politisk ledelse, der har gjort dem til gidsler mellem Kommunens og Metroselskabets interesser?

Denne gang ser det virkelig ud til at blive svært for de konservative. Ikke bare står partiet til tilbagegang, men på ”plakatnatten” viste det sig, at de eneste, der ikke fulgte en ”gentleman-agreement” om at starte lidt før midnat, var LA, som er så nye, at de ikke er blevet inviteret med i det gamle sammenrend, hvor man udveksler aftaler, og de konservative, som må være de eneste, der vidste, at de kommunale biler kørte rundt og hev alle plakater ned, der var sat op for tidligt.

Det spredte en vis surhed i nattens løb. Også blandt Glenthøjs traditionelle venner.

 

De konservatives tid på Frederiksberg kan snart være et overstået kapitel. Men der er ikke vundet noget, hvis det erstattes af et nyt et-parti-regime, som lader politiske beslutningstagere og kommunal administration smelte sammen til en lille lukket kreds. En lidt mere åben alliance, hvor alle gode kræfter kommer i spil for et rødere og ÆGTE grønt Frederiksberg.

Husk at stemme, det bliver måske marginaler, der denne gang afgør sagen!

 

Pernille Frahm, Kandidat for SF påFrederiksberg

Annonce