Annonce

8. april 2015 - 22:03

Ukrainske højrefløjsfolk overfalder fagforeningsfolk og venstrefløjsaktivister

 Ukrainske højrefløjsfolk overfalder fagforeningsfolk og venstrefløjsaktivister

25. marts blev Oleg Vernik overfaldet i Ukraines hovedstad Kiev og 31. marts gik det udover Vitalij Dudin. Oleg blev hårdest ramt og er først nu 7. april blevet udskrevet fra hospitalet, men ligger stadigvæk i sengen.

Ti personer var med i overfaldet på Vitalij Dudin, som ses på billedet efter overfaldet.

Overfaldsmændene menes at være fra det yderste højre, skriver internetsiden ”Ukraine Solidarity”. Overfaldsmændene havde t-shirts på som bruges af højreorienterede fodbold-hooligans. ”Jeg er sikker på at jeg blev overfaldet af nynazister” siger Vitalij Dudin fra Kiev og oplyser at han har det fint.

Både Oleg Vernik og Vitalij Dudin er aktive i forsøget på at opbygge uafhængige fagforeninger. Oleg Vernik er leder af den uafhængige fagforening ”Forsvar af arbejdet”. Vitalij Dudin er kendt for at stille sig til rådighed for mindre fagforeninger og arbejdere som jurist.  Begge er i organisationskomiteen for et nyt venstreparti i Ukraine.

Vitalij Dudin understreger at forberedelserne for den stiftende kongres for det nye venstreparti fortsætter.  Der er et forslag om at partiet skal hedde ”Socialistisk Ukraine” fortsætter og at kongressen vil blive afholdt 1-2 maj hvor der foruden navnet også vil være et charter og et program på dagsordenen.

I februar blev en tredje kendt fagforeningsaktivist Zhenya Derkach overfaldet i Dnieprpetrovsk, som er et industricenter i det centrale Ukraine.

 

 

 

Annonce