Annonce

8. februar 2016 - 14:10

Sexistisk colareklame

Sexistisk colareklame

 

Nu har den colareklame uden for mit hus irriteret mig i nogen uger. Jeg synes den er sexistisk – og jeg tror også den på en eller anden måde har noget at gøre med, at mænd nogle gange befamler kvinder, uden at de vil have det – som man så i Köln.

Der er en kvinde på billedet – og så er der fem mandehænder, der griber ud efter hende – altså mindst 3 mænd.

Hun kigger ned og lidt til højre, spidser munden, og der er et meget mærkeligt udtryk i hendes ansigt. Hun virker lidt bange, lidt forvirret og også lidt flirtende – måske samtidigt lidt smigret over den mandlige opmærksomhed.

Hun er i øvrigt også ret hjælpeløs. Hun holder klodset på de fem colaer – og den ene cola er hun ved at tabe. Hun har en af den slags bluser på, der hele tiden glider ned over skuldrene

Samtidig samler hun benene på en patetisk måde, en slags forsvar men ingen effektiv reaktion.

Naturligvis er det ikke kvinden, som mændene vil have, men colaerne. Det er jo en reklame – men det er ikke det der er pointen.

Pointen er at denne reklame udvisker grænsen mellem flirt, at lægge an på hinanden og så overgreb – at en gruppe mænd griber ud efter en smuk kvinde, skal til at gramse på hende – og hun er på en gang bange og smigret. ”Taste the feeling”, siger reklamen – og når jeg smager på min følelse over den reklame, så bliver jeg ikke glad. Jeg synes den er klam og sexistisk.

At der er sexistske reklamer og at de fylder det offentlige rum, det er selvfølgelig ingen undskyldning for at nogen mænd opfører sig som svin over for kvinder og at andre misforstår kvinderne, når de flirter med dem og går over stregen og gør noget som kvinderne ikke kan lide.

Men det kan måske være med til at forklare at nogen mænd bliver forvirrede – og det gælder nok især mænd som er nyankomne i vores samfund, isolerede socialt og derfor ikke kender særlig meget til de signaler som virkelige, levende mennesker udsender og modtager – ikke i reklamerne.

Annonce