Annonce

10. september 2015 - 22:57

Flygtningene skal være velkomne i Danmark og København

 

Udtalelse fra Enhedslisten Østerbro:

 

Der er mere end 3 millioner flygtninge fra Syrien – som flygter fra krig og elendighed.  Langt de fleste er i nærområder – internt fordrevne i Syrien og i nabolandene Tyrkiet og Libanon.

 

Selvfølgelig har Danmark plads til flygtninge – og vi vil opfordre til at Danmark tager mange flere flygtninge – i første række 20.000 og så flere, hvis der er brug for det.

 

I dag viser Danmark verden sit mest skamfulde ansigt i form af Martin Henriksen og Inger Støjberg – politikere der gør Danmark kendt for fremmedfjendskhed, egoisme og mangel må menneskelig barmhjertighed. De vil tvinge flygtninge til at leve i fattigdom og indrykker oven i købet annoncer om det i udenlandske aviser.

 

Heldigvis ser vi en folkelig reaktion på den skamfulde, danske flygtningepolitik. Vi ser titusinder af mennesker der vil modtage flygtninge og hjælpe dem. Tøjindsamlinger og anden solidaritet skyder op over alt. Vi vil opfordre alle til at tage aktivt del også med humanitær civil ulydighed, hvor det er nødvendigt. Lad os vise flygtningene at det danske folk er gæstfrit – selv om et flertal af politikere ikke er det.

 

Vi vil opfordre Københavns kommunes partier til klart at melde ud, at vores kommune er klar til at tage flygtninge og at forberede denne modtagelse.

 

Enstemmigt vedtaget

 

Medlemsmødet på Enhedslisten Østerbro 10.09.15

 

Enhedslisten Østerbro

 

Silkeborg Plads 2, st.

 

2100 Ø

 

/Mikael Hertoft

 

Annonce