Annonce

Kampen om Jagtvej 69
20. oktober 2013 - 23:35

Vrede autonome kræver undskyldning af Borgerrepræsentationen

Et flertal på Københavns Rådhus, hverken kan eller skal bestemme, om der skal bygges studieboliger på Jagtvej 69. Det mener gruppen Vrede Autonome Nørrebro, som finder en undskyldning fra politikerne mere passende.

Socialdemokraterne, De Radikale og SF’s forslag om, at Københavns Kommune skal bygge boliger til unge studerende på Jagtvej 69 på Nørrebro får den kolde skulder af bydelens venstreradikale aktivister.

Det fremgår af en pressemeddelelse som en gruppe, der kalder sig ’Vrede Autonome Nørrebro’ har sendt til Modkraft.

Her skriver aktivisterne, at politikerne på Rådhuset efter deres mening skal ’holde fingrene væk’ og i stedet overlade beslutningen om fremtiden for den omdiskuterede grund – der indtil 2007 var hjemsted for Ungdomshuset – til områdets borgere.

– Vi ønsker en dialog blandt Nørrebros beboere, de tidligere brugere af Ungdomshuset på Jagtvej 69 og alle, der i deres hverdag bruger området. Men for at den dialog kan skabes skal politikerne først love at holde fingre fra Jagtvej 69 indtil en beslutning er taget af lokalsamfundet, udtaler talspersonen Anna Kia. 

Og tilføjer:

– Desuden mener vi, at en undskyldning for den udemokratiske linje, der har været lagt siden salget af Jagtvej 69 er ved at være på sin plads. Indtil det sker vil vi kæmpe aktivt for at der intet bliver bygget på grunden.

For at understrege pointen hang Vrede Autonome Nørrebro natten til fredag den 18. oktober et banner med teksten »Hands off Jagtvej 69« på hovedindgangen til Københavns Rådhus.

Læs artiklen »Efter borgmesterkritik: Ungdomshuset afviser at leve i fortiden« hos Modkraft.

Vil slå to fluer

Det fælles forslag fra S, SF og R om Jagtvej 69, der blev præsenteret i sidste uge, kommer efter længere tids debat om manglen på studieboliger i hovedstaden og forslagsstillerne mener, at opførslen af studieboliger på den tidligere ungdomshusgrund er ’at slå to fluer med et smæk’.

Det fortæller socialdemokraten Jonas Bjørn Jensen til Universitetsavisen.

– Helt grundlæggende har København brug for flere ungdomsboliger. Og bygger vi dem på Jagtvej 69, fjerner vi samtidig også den skamstøtte, som adressen lige nu udgør. Den tomme grund er en skamstøtte over et København, der var for kulturelt og socialt fattigt til at rumme Ungdomshuset, siger Jonas Bjørn Jensen.

Han får opbakning fra SF’eren Sisse Marie Berendt Welling, der til samme avis siger:

– For mig at se er det på tide, at vi gør noget ved grunden, der gavner Københavns unge mennesker og skaber et minde over stedets historie. Og her ville ungdomsboliger være en god løsning.

Læs artiklen »Flertal i Borgerrepræsentationen: Opfør studieboliger på Jagtvej 69« hos Studenteravisen.

Ejeren vil ikke sælge

Partierne der tilsammen har flertal i Borgerrepræsentationen har dog hverken kontaktet folk fra Ungdomshus-miljøet eller firmaet Procasa, der ejer grunden, inden de har meldt forslaget ud i medierne.

Begge parter afviser ideen om studieboliger.

Og både de unge aktivister og Procasa hentyder, at politikerne i virkeligheden tænker mere på at få stemmer til det kommende kommunalvalg end på, hvad der egentlig er realistisk at få gennemført.

– Når Jonas Bjørn Jensen fra Socialdemokratiet taler om, at vi går i små sko, hvis vi ikke accepterer et kollegium på Jagtvej 69, er det tydeligt for enhver at heller ikke han ønsker en dialog om, hvad der skal bygges på Nørrebro, men i stedet har travlt med at føre valgkamp for ham selv og hans parti. For os handler kampen om Jagtvej 69 ikke om, hvad der skal bygges, men hvem der skal tage beslutningen om det, siger Anna Kia fra Vrede Autonome Nørrebro.

Medejer og talsperson for Procasa, Carsten Tidgen Houtved, siger til Politiken, at hans firma ikke har snakket med Københavns Kommune om at bygge studieboliger og desuden ikke ønsker at sælge grunden, da man allerede har et projekt på tegnebrættet.

Læs artiklen »Jagtvej 69-ejer: Jeg har ingen planer om at sælge« hos Politiken.

Læs artiklen »Jagtvej 69-ejer: De har ikke spurgt mig« hos DR.

Læs artiklen »Flertal: Unge skal igen flytte ind på Jagtvej 69« hos DR.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce