6. september åbner dørene for et nyt samarbejdscenter for internationalt solidaritetsarbejde, Global Platform, på Nørrebro.
Den 6. september åbner et nyt internationalt samarbejdsforum: Global Platform Denmark. Ambitionen er at blive et københavnsk kraftcenter for globalt medborgerskab, især for unge.
Det er 13 organisationer, der arbejder med internationale problematikker som global bæredygtighed, demokratisk deltagelse og imod fattigdom og ulighed - hovedsageligt i forhold til unge - der er gået sammen om et praktisk samarbejde omkring et kontor- og mødefællesskab i Ravnsborggade på Nørrebro, København.
Samarbejdet har fået navnet Global Platform Denmark og dækker over kontorfællesskab, mødelokaler, frivillighedsrum, undervisningslokaler, sovesale - og en byhave med blandt andet et drivhus, der kan bruges som alternativt mødelokale.
Bygningerne, som tidligere har huset Mellemfolkeligt Samvirke, er i løbet af sommeren 2013 blevet istandsat og fredag den 6. september indvies fællesskabet med housewarming fra klokken 15-18.
Det nye samarbejde vil især henvende sig til unge.
– Global Platform Denmark skal være en brændende platform - et handlerum, hvor der tændes gnister, så unge får lyst til aktivt at engagere sig i globale spørgsmål, siger Rikke Friis Mikkelsen, som er kursuschef for Mellemfolkeligt Samvirke, til Modkraft.
Ud over Mellemfolkeligt samvirke er blandt andet også Oplysningsforbundet DEO, Ulandsforeningen for bæredygtig udvikling, Transparency International, Conkord Danmark, Globale Gymnasier, Aktive forbrugere og Globale Skolepartnerskaber med i fællesskabet.
Platformen vil især motivere unge til at engagere sig i internationale spørgsmål, forklarer Rikke Friis Mikkelsen:
– Mange unge synes, at det globale er spændende, men samtidig abstrakt og uhåndgribeligt, siger hun.
– Derfor er global dannelse vigtigt. Det er her unge oplever sig selv som ansvarlige og aktive aktører i en global verden, siger hun.
Samarbejdet skal få unge til at se at de er vigtige aktører på den globale scene, mener hun.
– Det er ofte i vores del af verden, at løsningen på global udfordringer skal findes, siger hun.
Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96